KOCAELİ’nin Gebze İlçesi’nde oturan Mehmet Çaydeş evinin kapısını kırarak içerden 130 bin TL tutarında takı ve parayı alıp kaçan, iki hırsızın Mobese kameraları ile görüntülenmesine rağmen yakalanamamasını eleştirdi.
Gebze Osman Yılmaz Mahallesi Şehit Numan Caddesi'nde Mehmet Çaydeşi'ye ait daireye bugün saat 14.00 sıralarında gelen iki hırsız dairenin kapısını kırarak yatak odasında çekmece içerisinde bulunan altın takılar ve parayı alarak kayıplara karıştı. İki hırsızın apartmana girişleri ve altın ve paraları çaldıktan sonra kaçma görüntüleri Mobese ve çevrede bulunan işyerlerin kameraları tarafından görüntülendi. 1 yılda evini soyan hırsızların yakalanmalarını bekleyen ve her gün polise giderek gelişmeleri soran ev sahibi Mehmet Çaydeşi, sonuç alınamayınca bu kez hırsızların kamera görüntülerini basına dağıtarak bir an önce yakalanmalarını istedi. Gebze Vergi Dairesi'nde çalışan Mehmet Çaydeşi, 1 yıl önce gündüz ve gece en işlek yerlerden Osman Yılmaz Mahallesi Şehit Numan Caddesi’ndeki evin kapısı saat 14.00 sıralarından 2 hırsız tarafından kırılırken yatak odası çekmecesinde bulunan çocuğunun sünnetinde takılan altınlar ile 50 bin TL'ye yakın döviz ve 13 bin TL'den oluşan 24 yıldaki 130 bin lira tutarındaki birikimlerini alarak kayıplara karıştıklarını söyledi. Çaydeşi, şöyle dedi:
"Ailemiz sıkıntı içerisinde. Geçen yıl bir alt sokakta oturan kardeşimizin evi yine öğle saatlerinde dairesinin kapısı kırılmak suretiyle soyuldu. Hırsızlar görüntüleri olmasına rağmen hala yakalanmadı. Hala yakalanmamaları onları cesaretlendiriyor ve hırsızlık yapmalarını sağlıyor. Bunların bir an önce yakalanmalarını istiyoruz. Bundan dolayı eşim de rahatsızlandı üç ay tedavi gördü. Annem ve çocuklarım da rahatsızlandı. Artık evde yalnız kalamıyor ve çok korkuyorlar. Onun için ben yetkililerden bir an önce 1 yıldır yakalanmayan bu şahısların yakalanmasını istiyorum."