ÇANKIRI Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Görme Engelliler Golbol takımı, Çalışan Gazeteciler Derneği üyeleri ile Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda golbol maçı oynadı.
İlk kez gözleri bir maç yapan basın mensupları zaman zaman zor durumda kalırken tribünlerdekilerin uyarısıyla kalelerini bulabildi. İlk yarısı 8-8 berabere biten maçta gazeteciler oyuncu değişikliği ile çıktığı ikinci yarıya kötü başladı. İki tarafın da kazanmak için mücadele ettiği karşılaşma 20-14 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Görme Engelliler Golbol takımının galibiyeti ile sona erdi.
Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, kentte ilk kez golbol organizasyonu başlattıklarını söyledi. Engellilerin golbola ilgisinden oldukça memnun olduklarını belirten Yıldız, "Spor engellilerin hayatına çok önemli katkılar sağlıyor. Bugün engellilerimizin mutluluğunu hep birlikte gözlemledik. Umarız bu mutlulukları devam eder. Bugün de basın mensupları ile görme engelliler arasında bir dostluk maçı organize ettik. Maçımız oldukça eğlenceli geçti. Basın mensuplarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz " dedi.
Gazeteciler olarak engellilerin bu çalışmalarına küçük de olsa bir katkı sağlamak istediklerini ifade eden Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Özgür Alantor, "Engelli kardeşlerimizin yaptığı bu çalışmaların tanıtımına katkı sağlamak, onları motive etmek amacıyla böyle bir maç yaptık" dedi. Alantor, engellilere bundan sonraki maçlarında başarılar dileyerek, kendilerinden Türkiye çapında başarı beklediklerini söyledi.
Görme Engelliler Golbol takımı koordinatörü Kalender Şimşek de basın mensupları ile maç yapmalarının kendileri için ödül gibi olduğunu dile getirdi. Şimşek, "Hayatımın en mutlu olduğum anlarından biri. Bazı zorluklara gelmeyen arkadaşlara rağmen bu maçı yapmamız başarı. Basındaki arkadaşların da bize verdikleri destek oldukça mutluluk verici" dedi.

FOTOĞRAFLI