ŞANLIURFA'da, Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Celalettin Güvenç, görme engellilerin sorunlarını anlamak için gözlerini bantla kapattı.
Şanlıurfa Engelliler Derneği, Engelli Haftası nedeniyle yürüyüş düzenledi. Atatürk Bulvarı'ndaki yürüyüşe; Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, engelliler ve aileleri katıldı. Yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüşte görme engellilerin karşılaştıkları zorlukları anlamak için Vali Yardımcısı Yılmaz ve Başkan Güvenç'in gözleri siyah bantla kapatıldı. Yılmaz ve Güvenç gözleri kapalı yürümekte zorluk çekti.
Yürüyüşün ardından Şairnabi Kültür Merkezi'nde engellilere tekerlekli sandalye dağıtım töreni düzenlendi. 50 engelliye tekerlekli sandalye dağıtılan törende konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Devletin son yıllarda engellilere yönelik yaptıkları hizmet anlayışı ile engellilerimiz artık evde bakım hizmeti görüyor. Son 3 ay içerisinde 30 milyon lira engelli yakınlarına yardım yapılmıştır" dedi.

ÖP(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)