KAYSERİ’de görme engelliler için Kuran’ı Kerim kursu açıldı. Braille alfabesiyle basılan Kuran’ı Kerim’i okuyan kursiyerlerden lise öğrencisi Selin Erdoğan, geçen yıl da kursa katıldığını söyleyerek, "Bu yıl Yasin Suresi’ni ezberlemek için kursa geldim" dedi.
Melikgazi İlçe Müftülüğü, görme engelliler için Yaz Kuran-ı Kerim Kursu açtı. Tacettin Veli Camii altında bulunan Hizmet İçi Eğitim Yeri’nde düzenlenen kursta görme engelli Kuran’ı Kerim öğreticisi Fatma Uzuntaş okuma dersi verdi. 3 ay boyunca 3 dönem olarak düzenlenen kursta görme engellilerin ulaşımı da kiralanan servis minibüsleriyle ücretsiz olarak karşılanıyor.
Kursu ziyaret eden Müftü Ali Maraşlıgil, 9 görme engelli öğrencinin haftaiçi, 9 öğrencinin ise haftasonu eğitim aldığını belirterek, 1300 camide 50 bin öğrencinin kurs gördüğünü anlattı. Günlük 3 saat süren eğitimlerin vaktine denk getirdiklerini söyleyen Maraşlıgil, "En büyük engel, iman engelidir. Buradaki kardeşlerimiz engellerini aşarak Kuran-ı Kerim öğreniyorlar" dedi.
Kursa geçen yıl da katıldığını anlatan Merkez İmam Hatip Kız Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Selin Erdoğan, Braille alfabesiyle yazılan Kuran-ı Kerim okuyarak, öğrendiğim için çok mutluyum. Geçen yıl bu kursa başladım. Bu sene de Yasin Suresi'ni ezberlemek için kursa geldim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI