Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, () FATİH'te önceki gün 2 kişi tarafından darp edilerek cebindeki parası alınan gözleri görmeyen 70 yaşındaki Osman Bilgin'e İstanbul Valiliği sahip çıktı. Olayın ardından kaldığı otelden alınan Bilgin, İstanbul Valiliği'ne götürüldü. Burada İstanbul Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından işlemleri yapılan Bilgin'in, Mardin'e gitmek istediğini söylediği öğrenildi.

"HİÇBİR OTELE BENİ ALMADI"
Osman Bilgin, valilikteki işlemleri devam ederken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başından geçenleri anlatan Bilgin, olay günü hiçbir otelin kendisini almak istemediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Ben otel arıyordum. Hiçbir otele beni almadı. Sonra dediler ki "Küçükpazar'a git, orada alırlar" dediler. Oraya gittiğim zaman bir tane adam vardı. Bana dedi 'ben sana yer bulurum' Beni götürdüler, bir çatıda yatırdılar. Onun altında Suriyeliler yatıyordu. Sonra baktım ki benim sağımı solumu karıştırıyorlar. 'Ben aşağı ineceğim' dedim. 'Niye?' dediler. Ben de 'yatmak istemiyorum' dedim. Beni aşağı indirdiler. Sokağın içine götürdüler. Orada 'bize para ver' dediler. Ben de '170 liram var' dedim. Buraya tedavi için gelmişim. 'bu parayı aldıktan sonra her tarafını arayacağız' dediler. 'Başka birşey yok' dedim. Ben de bağırdım etrafımdaki komşular geldi. Bunlar sürüklediler, ağzımı kapattılar, çamurun içinde sürüklediler."

"GÖZLERİMİ AÇTIRAYIM"
Rahatsızlığı hakkında gazetecilerin sorularına da cevap veren Osman Bilgin, "Gözlerim görmüyor. Gözlerimi açtırayım, biraz önümü göreyim dedim. Babamdan kalma mülküm vardı. Üvey kardeşlerim vermeyince mahkemeye verdim. Mahkemede 'vereceksiniz yoksa biz satarız' dedi. Bunun üzerine 30 milyar verdiler. Onların da hepsini doktorlara verdim. Yine de açamadılar gözümü. Yeni göz takılması lazım ama 'görmeme ihtimali de var' dediler" şeklinde konuştu.

"BENİM GİBİ MAĞDUR ADAMA YAPARLARSA HERKESE YAPARLAR"
Bilgin, paraları alındıktan sonra üzerinin birkez daha arandığını söyleyerek " Bana 'Telefonun var mı? dediler. Yok dedim. 'Var' deseydim onu da alırlardı. Bağırınca komşular yetişti, onlar da kaçtılar. Taksiciler aralarında 100 lira topladılar. Cezalandırılmasını istiyorum. Bugün bana yaptılar, yarın sana da başkasına da yaparlar. Bana böyle yapılınca size de böyle yaparlar. Benim gibi mağdur adama yaparlarsa herkese yaparlar. Yapmadık insan kalmaz. Her fırsatta yaparlar. İyi ki beni öldürmemişler" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Bilgin daha sonra yeniden valiliğe giderek işlemlerinin tamamlanmasını beklemeye başladı. Konuyla ilgili İstanbul Valiliği tarafından da yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"05 Mart 2013 Çarşamba günü saat 01.00 sularında Fatih ilçemizde tartaklanarak gasp edilen görme engelli Osman Bilgin isimli vatandaşımız, resmi müracaat işlemleri tamamlandıktan sonra aynı gün ilimizde misafir edilmiştir. Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından maddi yardımda bulunulan Osman Bilgin'in talebi üzerine memleketi olan Mardin iline gitmesi için gerekli kolaylık sağlanmıştır."

SB (MK) (FOTOĞRAF)