MANİSA’da yaşayan görme engelli 50 yaşındaki Sevim Kuran, örgü ve takılardan oluşan beşinci sergisini açtı. Görmemesine rağmen modelleri kafasında tasarlayan Sevim Kuran, hem aile bütçesine katkı sağlıyor hem de üretmenin heyecanını yaşıyor.
Beş yaşındayken geçirdiği bir hastalık sonucu görme yetisini kaybeden Manisa Anadolu Görme Engelliler Derneği Başkanı Sevim Kuran, takı ve örgüden oluşan beşinci sergisini dernek binasında açtı. Görmemesine rağmen örgü ören Kuran, el işi yaparak rahatladığını kaydetti. Ördüğü kazak, yelek, şal ve bebek eşyalarını dernek binasında sergileyen Kuran, 25 gün önce açtığı sergiden 500 lira para kazandığını dile getirdi. Kendisi gibi görme engelli eşi Sabri Kuran’ın kendisine yardımcı olduğunu anlatan Sevim Kuran, "10 yaşımda örgü örmeye başladım. İnsanlar 'Sen hiçbir şey yapamazsın' dedikçe benim bir şeyler üretme isteğim arttı. Modelleri kendi kafamdan tasarlıyorum. Örneklere dokunarak aynısını yapabiliyorum. Ördüğüm kazak, yelek, şal gibi eşyaları satarak hem derneğe hem de aile bütçeme katkı sağlıyorum" dedi. Takı yapmayı öğrenen Kuran, açtığı sergide yaptığı takıları da sergiledi.
Engelli olmayan ev kadınlarının iğneye iplik geçirirken zorlanmasına rağmen Sevim Kuran, kolayca ince bir iğneye ipliği geçirdi. Kuran, kendisi gibi görme engellilere, "Evde oturmayın. Dışarıya çıkını yada bir şeyler üretin" çağrısı yaptı.