DOĞUŞTAN görme engelli 84 yaşındaki Belgiya Turunç, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne, safra ve pankreas hastalıklarının teşhisinde kullanılmak üzere endoskopik retrograd kolanjiopankreatografi (ERCP) cihazı bağışladı.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde geçen yıl bir yakını tedavi gören Belgiya Turunç, bu sırada hastanenin ERCP cihazına ihtiyacı olduğunu öğrendi. Doğuştan görme engelli Belgiya Turunç, safra ve pankreas hastalıklarının teşhisi için gerekli olan ERCP cihazının alımı için hastane yönetimiyle görüştü. Gerekli bilgileri alan Turunç, 47 bin liraya aldığı cihazı hastane yönetimine teslim etti. Hastane yönetimi hayırsever Belgiya Turunç'a Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde düzenlenen törenle plaket verdi.
DUYARLILIK MUTLU ETTİ
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan, yapılan bağışla Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sonra kendilerinin de safra ve pankreas hastalıklarını teşhis ve tedavi edebileceklerini söyledi. Günlük 40 hastayı teknik cihaz yetersizliği nedeniyle başka merkezlere sevk ettiklerini anlatan Dr. Arslan, "Vatandaşlarımız artık bütün işlemlerini hastanemiz için yapabilecek. Turunç ailesi, Belgiya teyzemiz, önemli bir yardımda bulundu. Biz bu cihazın alımı için hazırlıklara başlamıştık. Ancak Belgiya Hanım bu ihtiyacımızı karşıladı. İnsanların bu konuda duyarlı olmasını görmek bizi mutlu ediyor" dedi.
HERKESE ÖRNEK OLSUN
Hayırsever Belgiya Turunç ise hasta ve sıkıntı çeken herkese yardım etmek istediğini belirtti. Hayırseverlere bu tür yardımlarda bulunmaları çağrısında bulunan Turunç, "Halkımızı memnun etmek istedim. Başka yardımlar yapmayı da istiyoruz. Kimse sıkıntı yaşamasın istedik. Çok mutlu oldum. Ailemin sayesinde bu yardımı yapabildim" diye konuştu.