Serkan SALCIOĞLU/İNEBOLU (Kastamonu), () - KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'nde eşi 26 yaşındaki Nurcan İlgün'ün göz tansiyonu hastalığı nedeniyle görme yetisini kaybetmesi üzerine işi bırakan 32 yaşındaki İsa İlgün, eşi ile 3 aylık ve 3 yaşındaki iki kızının bakımını üstlendi.
İlçeye bağlı Toklukaya Köyü'nde 5 yıl önce evlenen Nurcan ve İsa İlgün çiftinin hayatı, göz tansiyonu hastalığı nedeniyle karardı. Nurcan İlgün, İstanbul Kuledibi Göz Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmesine rağmen önce sol gözünü kaybetti, sonra da sağ gözünde yüzde 95 görme kaybı oluştu.
Ormanda kesim işlerinde çalışan İsa İlgün, eşinin hastalığı ile birlikte işi bıraktı. Köydeki eski evleri de yıkılan çift, İnebolu'ya taşınarak kirada oturmaya başladı. İsa İlgün, sadece sağ gözü yüzde 5 görebilen eşi ile kızları 3 yaşındaki Ceren ve henüz 3 ay önce dünyaya gelen Elanur'un bakımını üstlendi.
Eşi ile birlikte ev işlerini yapan İsa İlgün, çocuklarının da ihtiyaçlarını karşılıyor. İsa İlgün, 3 aylık kızını biberonla beslerken banyosunu da yaptırıyor.
Yüzde 90 engelli raporu bulunan eşine bakması nedeniyle 'evde bakım maaşı' alan İsa İlgün, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan da yapılan yardımlarla geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Eşinin hastalığının doğuştan olduğunu, ancak evlendikten 2 ay sonra ortaya çıktığını belirten İsa İlgün, şöyle konuştu:
"Evlendiğimizde hiçbir şeyi yoktu. 2 ay sonra hastalık başladı. Doktorlar hastalığın doğuştan olduğunu, ama daha sonra ortaya çıktığını söyledi. Doktorlar eşimin yeniden görebilmesi için umut vermedi. Göz nakli için de göz tansiyonu nedeniyle imkan bulunmadığı söylendi. Bu yüzden evdeki tüm işleri ben yapıyorum. Kızlarımın ihtiyaçlarını karşılıyorum. Eşime de ev işlerinde yardım ediyorum. Eşime ve çocuklarıma baktığım için çalışamıyorum da. Burada kirada oturuyoruz. En azından kira parasından kurtulmak için köydeki evimi yaptırmak istiyorum. Bunun için de yardım istiyorum."

SS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)