MERSİN'in Çamlıyayla İlçesi'nde görme engelli 53 yaşındaki Ahmet Koca, bağımsız belediye başkan adayı olduğunu açıkladı. Koca, seçilmesi durumunda Türkiye'nin ilk görme engelli belediye başkanı olarak bir ilke imza atacağını söyledi.
1991 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu görme yetisinin çoğunluğunu kaybeden ve 13 yıl sonra da gözleri tamamen göremez duruma gelen Ahmet Koca, amacının gözleri görmeyen bir insanın topluma ne gibi katkılar sağlayacağını göstermek olduğunu söyledi.
Evli ve 2 çocuk babası olan, hurdacılık yapan Koca, seçildiği zaman görebilen belediye başkanının yapamadıklarını yapacağını belirterek, "Allah'ın izni, halkımın da takdiri ile bu görev bana verilirse halkımla birlikte bir ilke imza atacağız. Türkiye'nin ilk görme engelli belediye başkanı seçilecek, gözleri görmeyen bir insanın neler üretebileceğini, topluma nasıl katkıda bulunabileceğini ve görebilen belediye başkanlarının yapamadıklarını yaparak halkımla birlikte bu haklı gururu yaşayacağız. Basiretsiz ve beceriksiz yönetimlere dur demek için yandaşsız, arkadaşsız herkese eşit mesafeli haksızlığa prim vermeden, sadece 'halka hizmet hakka hizmet' anlayışı ve yemini ile çalışmak, hizmet vermek için geliyorum" dedi.
'İLÇELERİN BAŞKENTİ YAPACAĞIM'
Çamlıyayla İlçesi'nin yayla özelliği nedeniyle kış nüfusunun düşük ama yaz aylarında arttığını, çok daha fazla hizmet alması gerekirken ilçenin hak ettiği hizmetleri alamadığını ifade eden Koca, "Yapılan işlerin ise yanlış yapıldığını gözlemledim. Benim gözlerim görmüyor. İnsanlara biraz abartılı gelebilir ama hislerim çok kuvvetli.  Ben bu halkın hakkını vermeye, halka yararlı hizmetler üretmeye, Çamlıyayla'yı ilçelerin başkenti yapmak için adayım. Zannediyorum görme engelli olarak ilk aday olan kişi benim. Ben cesaretli insanım.  Ben görmemeyi bir engel olarak görmüyorum. Ben aşacak engel arıyorum" diye konuştu.
Seçim çalışmalarını da aralıksız sürdürerek projelerini anlattığı seçmenlerden destek isteyen Ahmet Koca, tüm bu çalışmaları ise personeli olan Ahmet Durmaz'ın yardımıyla yapıyor. Koca, 'gözlerim' dediği Durmaz'ın başkan seçilmesi durumunda da yine yanında yer alacağını söyledi.