Adnan AVUKA/MARDİN, ()-TOKAT Valiliği'nden Mardin Valiliği'ne atanan Mustafa Taşkesen, bugün kente gelerek görevine başladı. Taşkesen, görevinin ilk gününde, kendisini karşılayanlarla tanışarak, 16 maddeden oluşan kurallarını açıkladı.
Vali Mustafa Taşkesen, görevine başlamakiçin geldiği Mardin'de valilik binası önünde Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Esnaf ve Sanatkarlar Birlik Başkanı Doğan Gazan ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından karşılandı. Vali Taşkesen, daha sonra makam odasına geçerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mardin'e atanmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Taşkesen, "Tokat'ta 21 aylık görev yaptığım süre içerisinde, benim oradaki basına söylemek istediğim şey ise projelerim yarıda kaldı. Bu projeleri bitirmeden Mardin'e geldim. Mardin benim için Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisidir. Çünkü Mardin bir marka olmuş. Bugün Mardin dünya gündemindedir. Sizlerle çok iyi çalışacağız ve Mardin'e yararlı olabilmek için var gücümüzle, şehri daha iyi bir yerlere taşımaya çalışacağız" dedi.
Mardin'in insanda iz bırakan bir şehir olduğuna işaret eden Taşkesen, böylesi bir şehirde görev yapmaktan onur duyacağını söyledi. Taşkesen, hizmet ve görev anlayışını, ana hatlarıyla kamu görevlilerine hazırladığı 16 maddelik bir manifesto ile duyurdu. Vali Taşkesen'in 16 maddelik açıklaması:
- İnsan hak ve özgürlüklerini toplumsal ve kamusal yaşamın temel ve vazgeçilmez değerleri olarak kabul etmek.
- Kederinde, sevincinde yanında olarak; Mardinli Hemşehrilerimizin derdini dert bilip sevinciyle bayram etmek.
- Hükmetme değil, hizmet etme şiarıyla hareket etmek.
- Halkı değil, halka hizmeti yönetmek düşüncesi ile çalışmak.
- Vatandaşlarımızın özünü, özgünlüğünü ve özgürlüğünü koruyarak geliştirmek.
- Farklı ses ve görüşlerin varlığını sürdürdüğü çoğulculuk ve katılımcılık anlayışını benimsemek.
- Milletimizin ve Cumhuriyetimizindeğerlerine gerekli hassasiyeti göstermek.
- Halkın iştirak etmediği, destek vermediği hiçbir girişimin başarı şansı olmadığından, Mardinli Hemşehrilerimizle bütünleşmek.
- Çalışmalarımızda, kuralların amaç değil araç olduğunun bilinciyle,kanunları (hukuku gözardı etmeden) geniş bir şekilde yorumlamak.
- Kırtasiyeciliği azaltarak çözüm odaklı çalışmak.
- Gelişmiş ülke idarelerinin en önemli unsuru olan ve adına 'kollektif çalışma' denilen ekip çalışmasına önem vermek.
- Sorumluluk bilinciyle, tutarlı bir şekilde hareket etmek.
- Verimli fikirlerle dürüst ve samimi bir şekilde çalışmak.
- İlimiz şartları ve potansiyeli çerçevesinde, yapılması gerekli olan işlerin içinden, mümkün ve öncelikli olanları yapmak.
- Yatırımcıya köstek değil, destek olacak bir bürokrasi anlayışıyla hareket etmek.
- Bizim birbirimize katlanmaya değil, sevmeye ihtiyacımız olduğuö gerçeğinden hareketle sevgi ve kardeşliğin korunması ve geliştirilmesi için emek harcamak.

AA(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)