BALIKEKİSİR’in Bandırma İlçesi’nin de içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Gönen Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 30’a düştü. Gönen Ovası Sulama Birliği Başkanı Bülent Can, su seviyesinin düşmesi ile birlikte barajdaki elektrik üretiminin durdurulduğunu belirterek, "Gönen Ovası’nın sulaması için şu anda 40 günlük suyumuz var. Bölgedeki ilçelerin içme suyu konusunda da risk büyük. Havaların yağışsız gitmesi durumunda yeni tarım alanlarında da sulama problemi oluşacak" dedi.
Bandırma’nın da  içme ve kullanma suyunu sağlayan Gönen Barajı, havaların mevsim normallerinin çok üzerinde ve yağışsız geçmesi nedeniyle tehlike sinyalleri çalıyor. Gönen Barajı’nda şu anda doluluk oranının Yüzde 30’a kadar gerilediğini belirten Gönen Ovası Sulama Birliği Başkanı Bülent Can, baraj gölünde sadece 40 günlük su kaldığını söyledi.
ELEKTRİK ÜRETİMİ DURDURULDU
Barajın 165 milyon metreküp depolama kapasitesi olduğunu kaydeden Can şu bilgileri verdi:
"Barajdaki su seviyesinin düşmesi ile birlikte elektrik üretimi durduruldu. Bölgedeki ilçelerin içme suyu konusunda da risk büyük. Barajdan su alan ilçeler ve aldıkları su miktarı belli. Gönen ve çevresinde yeni tarım arazilerinin açılması ile birlikte 15 milyon metreküp ek suya daha ihtiyaç var. Havaların yağışsız gitmesi durumunda yeni tarım alanlarında da sulama problemi oluşacak."
HAFTAYA YAĞIŞ BEKLENİYOR
Meteoroloji yetkilileri, sıcak ve kurak havanın önümüzdeki dört günde etkili olacağı, 24 Şubat Pazartesi gününden itibaren bölge sağanak yağış beklendiğini belirtti.