BALIKESİR'in Bandırma ilçesi'ne bağlı Yeni Ziraatli Köyü Göleti'nde, toplu balık ölümü meydana geldi. Köylüler, balıkların ölümüne büyükbaş hayvan çiftliklerinin neden olduğunu öne sürdü. 
Bandırma'ya bağlı Yeni Ziraatli Köyü Sulama Kalkınma Kooperatifi, 15 yıl öne 500 dönümlük bir alana, gölet yaptırdı. Gölete, Bandırma İlçe Tarım Müdürlüğü ve Kooperatif tarafından binlerce İsrail sazanı, yayın balığı, yedli sazan ve dere kefali bırakıldı. Son günlerde gölette balıkların toplu hoLde telef olması, köyde endişeye neden oldu. Ziraatli Köyü sakinleri, balık ölümlerine, köyde bulunan büyükbaş hayvan çiftliklerinin neden olduğunu öne sürüp buraların denetlenmesini istediler. Yeni Ziraatli Köyü Sulama Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Aydemir, yıllardır göletteki balıklara çocukları gibi baktıklarını söyledi. Gölet çevresine kurulan hayvan çiftliklerinin kirliliğe neden olduğunu öne süren Aydemir, "Bu yıl balıkları satarak köye gelir elde etmeyi planlıyorduk. Ancak gölet yakınında bulunan ve 7 bine yakın büyükbaş hayvanın beslendiği çiftlikten derelere hayvansal atık bırakılıyor. Bu atıklar bir tanesi 30 ile 40 kilo gelen havyarlı yayın, yerli sazan ve dere kefalini telef etti. Artık yıllarca gözümüz gibi baktığımız balıklar kıyıya vurmaya başladı. Bu kirliliğe bir an önce önlem alınmalı" dedi.
Aydemir, gölete bırakılan atıklar nedeniyle sulama hortumlarının dahi kullanılamaz hale geldiğini öne sürürek, tarlalarındaki verimin de düştüğünü söyledi.