KOCAELİ'nin Gebze İlçesi Denizli Göleti'nde su kalmaması nedeniyle devlet teşviği ile kurulan ve köylülerin en önemli geçim kaynağına dönüşen seralar kurudu.  
Gebze'nin Denizli Köyü sınırları içersinde kalan aynı zamanda sanayi kuruluşlarına da su verilen sulama amaçlı Denizli Göleti'nin dibi göründü. Bu durum çiftçilikle geçimini sağlayan binlerce köylüyü mağdur etti. Denizli Köyü başta olmak üzere, Ovacık, Kadıllı, Göçbeyi ve Cuma köylerinde sayıları 10 bine ulaşan seralar susuzluk nedeniyle kurudu. 
Köylünün çaresizlik içinde kaldığını ve ürün alamadıkları için borç yükü altıda ezildiğini söyleyen Kadıllı Köyü Muhtarı Necati Özyurt, "Denizli Göleti'nin çevresi seracılık yapılan bir bölge. Buradaki köylere kayıtlı 10 bin adet sera var. Burada en az 800 aile bu seralardan ekmek yiyor" dedi.
Göletin kurumasıyla seralardaki ürünlerin de kuruduğunu belirten Özyurt, "Köylüler ciddi bir sıkıntı içerisine girdi. Köylünün bankaya, gübre bayilerine, akaryakıt istasyonuna ve halciye borcu var. Köylü şaşırmış ve çaresiz bir durumda. Bu bölgede sondaj kazdırıyor su da çıkartamıyor. Sondajın da bir maliyeti var. Daha önceden bu bölgeye bütün hallerden kamyonlar gelirdi. İstanbul'a sebze ve meyve çıkartılırdı. Kuraklık nedeniyle sebze meyve kurumuş bir şekilde serada kaldı. Bu sadece köylünün değil herkesin sıkıntısı" dedi. 
SERALAR SATILIĞA ÇIKARTILDI
Seralarda yaşanan su sıkıntısı ve borçlar nedeniyle köylünün seralarını satışa çıkardığını ifade eden Kadıllı, Cuma ve Ovacık Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Erdem Şen, "Seralardaki sebze ve meyveler Denizli Göleti'nden çekilen su ile beslenirdi. Seralarımız su olmayınca susuz kaldı. Sebze ve meyveler kurudu. Suyu olan nadir seracılar fire vererek biraz mahsullerini kurtardı. Köylü çok mağdur. Günlük 40-50 araç mahsül götürürken bu rakam 3-5 araca düştü. Mahsülü satmayı planlayan köylü borca girdi. Borçlarını ödemek için köylüler seralarını satışa çıkardılar. Ama susuz serayı kim alır ki ? Seralar da satılmıyor ve elde kaldı. Köylü ne yapacağını bilmiyor. Borç batağının altında düşünüp duruyor" dedi.


FOTOĞRAFLI