Arif ARSLAN/BATMAN, () - BATMAN'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Yankılı Köyü'nde  girdikleri gölette boğulan 5 kız çocuğu, bugün gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı.
Kozluk İlçesi Yankılı Köyü'nde serinlemek için girdikleri gölette hayatlarını kaybeden akraba ailelerin çocukları 12 yaşındaki Kübra Yaman, kardeşi 10 yaşındaki Sevda Yaman ile 14 yaşındaki Rozin, kardeşi 11 yaşındaki Canser Yaman ile 15 Halime Yaman'ı son yolculuklarına binlerce kişi gözyaşı dökerek uğurladı. Kozluk'a 20 kilometre uzaklıktaki  Şeyh Sait Türbesi'nde Yankılı Ortaokulu öğrencileri Rozin, kardeşi Cansel, Kozluk Kız Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri Kübra kardeşi Sevda Yaman yan yana, Antalya'da yaşayan ve tatile geldiği belirtilen Halime Yaman ise aynı mezarlıkta aile kabristanlığına defnedildi.
KARDEŞLER BİRBİRLERİNE SARILMIŞ
Kız çocuklarının cenaze törenine Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim İşcan, siyasi parti yöneticileri ve kalabalık bir topluluk katıldı. Cenaze töreninde Kübra ve Sevda Yaman'ın babası Nesip Yaman, sinir krizleri geçirirken, güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı. Acılı baba 11 çocuğu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Kübra, bir yana, onlar bir yanaydı. Bu yıl Spor Lisesi'ni kazanmıştı. Atletizmde derecesi olan kızım Sevda ve Kübra'yı kaybetmenin acısını yaşıyorum. Halen Kübra'nın Sevda ile birlikte boğulduklarına inanamıyorum. Kübra ile Sevda bir birine sarılı vaziyette sudan çıkarılınca dünyam karardı." 
Halime Yaman'ın babası da Seleyman Yaman'da gözyaşları dökerek fenalık geçirdi. 
ATLETİZMDE DERECE YAPMIŞTI
Kozluk Kız Yatılı Bölge Ortaokulu'nun başarılı öğrencilerinden Kübra Yaman'ın bu yıl Batman'da yeni açılan Spor Lisesi'ni birincilikle kazandığı ortaya çıktı. Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim İşcan, "Kübra başarılı bir öğrenciydi. Kozluk'ta en başarılı öğrenciler arasındaydı. Atletizmde Türkiye üçüncülüğünü de elde etmişti. Böyle başarılı bir öğrencimizi diğer yakınlarıyla birlikte kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.
İLÇEDE DÜĞÜNLER İPTAL EDİLDİ
Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri yapıldıktan sonra Şeyh Halil Türbesi'nde toprağa verilen 5 kız çocuğu için ilçede 1 günlük yas ilan edildi. Acı haberi duyunca ilçe merkezinde düğün törenini iptal ettiklerini belirten Süleyman Elitaş, şöyle dedi:
"Oğlum Yakup ile Gülay Uluç'un bayram sonrasında düğünü vardı. Acı haberi duyunca düğün törenini iptal ettik. Sadece mevlit yemeği verdik. Suda boğulan kız çocuklarının ailelerine Allah sabır versin. Acılarını paylaşıyoruz."

FOTOĞRAFLI