Nursima KESKİN/ERZURUM, () - ERZURUM'da, elektrik arızasını gidermek için deniz bisikleti ile gittikleri gölette kaza geçiren 5 TEDAŞ görevlisinin, kurtarılmayı beklerken yaşamını yitirmesinden 2 yıl sonra, Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) tam teşekküllü bir dalgıç minibüsü hediye edildi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan ve 110 bin liraya mal olduğu bildirilen  dalgıç minibüsü Valilik önünde düzenlenen törenle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne teslim edildi. Dalgıçların kullanacağı her türlü malzeme, vinç, botun bulunduğu 7 kişilik tam teşekküllü dalgıç minibüsünün anahtarını Vali Ahmet Altıparmak'a veren Belediye Başkanı Küçükler şunları söyledi:
"Erzurum'da bazı sıkıntılı olaylarda yaşamıştık. Bir daha bu tarz olayları da inşallah yaşamayız. Böyle bir aracı teslim ettiğimiz için mutluyuz. Şehrimizde böyle önemli bir ihtiyaç inşallah giderilmiş olur. Böyle sıkıntılı anlar olmayacağını ümit ediyoruz. Olursa da mutlaka gereği yapılsın diye biz de bu noktada destek olmak istedik." 
Anahtarı teslim alan Vali Altıparmak da, Başkan Küçükler'e teşekkür etti. Vali Altıparmak, "İl Afet Müdürlüğünün büyük bir ihtiyacı giderilmiş oldu. Böyle donanımlı bir minibüsümüz yoktu. Bu minibüsle beraber inşallah geçmişte yaşananların benzeri bir olay yaşamadan görevlerini tamamlarlar. Daha erken ulaşarak kurtarma görevlerini yerine getirmiş olurlar" dedi.
KURTARILMAYI BEKLERKEN BOĞULDULAR
Erzurum- Bayburt karayolu üzerindeki Karasu-2 HES'in göletinden geçen enerji nakil hattındaki arızayı onarmak için 5 işçi, 3 Nisan 2012 günü deniz bisikleti ile tamir için yola çıktı. Buzla kaplı gölette deniz bisitletinin alabora olması sonucu suya düşen Mustafa Arifoğulları (56) olay anında hayatını kaybetti. Feridun Öztürk (39), Rıdvan Takım (35), Şahin Baykal (24) ve Ahmet Sait Turan (21) uzun bir süre buz kütlelerine tutunarak kurtarılmayı bekledi. Ancak yardım ulaşamayınca insanların gözü önünde boğularak öldüler. 

NK(KS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)