Ergün AYAZ- Orhan UZUN/GÖLCÜK(Kocaeli), () - Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle Gölcük İlçesi'nde sahil şeridindeki çay bahçelerinde uygulanan meşrubat ve yiyecek yasağı, sıcaktan bunalarak buraya gelen vatandaşların yanı sıra işletmecilerin büyük tepkisine yol açtı. 
Merkez ilçe İzmit ile birçok yerde alkolsüz içecek olan meşrubat, çay ve kahve servisi yapılırken, Gölcük'ün Değirmendere Semti'nde bulunan çay bahçelerine kontrole gelen polisler, 'İlçe Seçim Kurulu Başkanı'nın talimatı' diyerek çay, kahve ve yiyecek satışının saat 17.00'ye kadar yasak olduğunu bildirdi. İşletmelerde, suyun dışında hiçbir içecek servisi yapılmadı. Oylarını verdikten sonra sahil şeridindeki çay bahçelerine dinlenmeye gelen vatandaşlar, işletmecilerin bu durumu kendilerine bildirmesiyle şok oldu. 
YASAĞI DELDİLER
Polis ekiplerı sık sık çay bahçelerini kontrole gelirken, öğleden sonra işletmeciler yasağı delmeye başladı. Bu yasağa anlam veremediklerini söyleyen Dereağazı Çay Bahçesi İşletmecisi Mehmet Ali İçaçan "Eğer bu yasağı dün bildirseydiler bugün işletmemizi kapatırdık. Öğlen polisler gelip meşrubat ve yiyeceğin yasak olduğunu söylediler. Müşterinin önüne giden çayı kahveyi geri aldık.  Böyle bir uygulamayı çok anlamsız bulduk. Zaten vatandaş yasağa tepki gösterdi. Biz de daha sonra servise devam ettik" diye konuştu. 
'ÇAY KAHVE YASAK MI OLUR?'
Kağan Onay adlı vatandaş ise "Oyum attım geldim. Çay istediğimde yasak olduğunu söylediler. Nedenini sorduğumda ise seçim yasakları kapsamında yasak dediler. Böyle bir yasak mı olur. Ben burada alkol içmiyorum. Burası kahve değil. Çay bahçesinde çay içeceğim. Nasıl bir zihniyet bunu yasaklıyor anlamış değilim. Zaten herkes bu yasağı deldi ve meşrubat içip yiyecek siparişi verdi" dedi. 
Çay bahçesine ailece geldiklerini söyleyen Zöhre Şimşek ise, "Seçim günü yapacağımız tek şey olan çay bahçesinde ailece oturmaya geldik. Meşrubat siparişi verdiğimizde yasak olduğunu öğrendik. Seçim yasağı olurda böyle bir yasak olmaz. Bunun açıklaması yok. Ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI