KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Gölcük Tersanesi'nde çalışan yakşaşık 2 bin işçi, öğlen yemekhanelere girmeyerek ilçe merkezinde 'Bayrağına Sahip Çık' yürüyüşü düzenledi.
Bugün öğlen yemeğine girmeyerek tersane dışına çıkan yaklaşık 2 bin işçi, Anıtpark Meydanı'na Türk Harb-İş Sendikası'nın dağıttığı türk bayraklarıyla yürüdü. Sloganlar atan işçiler Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesine tepkilerini dile getirdi. İlçe esnafı da işyerlerini bayraklarla donatarak işçilere destek verdi.
Türk Harb-İş Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Turan Yıldız burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
"Güzel ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara fırsat vermemek için bu güzel ülkemizde millet bilincinin kaybolmaması için bugün Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi olarak sizler aracılığı ile tüm ulusu birlik, beraberlik vatan severlik duygularının ve vatan sevgimizi vatan hainlerine haykırmak için alanlardayız. " diyerek   Bayrağın hürriyetin nefesi, istiklalin sesi olduğunu söyledi. "Bir milletin sesini ve nefesini kesmek isteyenler önce o milletin bayrağına el uzatırlar. Bizler bu gibi olaylara asla fırsat vermeyeceğiz. Bayrak gökten inmedikçe, bir milletin onur, şeref ve haysiyeti gökteki yıldızlar kadar yüce ve yüksek olacaktır."
İşçiler konuşmaların ardından tekrar tersanedeki işlerinin başına döndü.

SG(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)