GÖLCÜK Askeri Tersanesi'nde çalışan işçiler, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı bir gün erken kutladı. Bugün öğlen arasında tersane dışına çıkıp, ilçe merkezindeki Anıtpark Meydanı'na sloganlarla yürüyen işçiler burada halay çekip oyunlar oynadı. Türk Harb-İş Sendikası Gölcük Şube Başkanı Turan Yıldız, yaptığı konuşmada, konfederasyonların 1 Mayıs'ın İşçi Bayramı ilan edildikten sonra işçileri siyasi dolgu malzemesi haline getirdiklerini, işçilerin kıdem tazminatlarının gaspedilmeye çalışıldığını, ödünç işçi uygulamaları ile köle pazarlamaları oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Gölcük Tersanesi'nde çalışan 1000 kadar işçi öğlen yemekhaneye gitmeyerek tersanenin B kapısında toplandı. Buradan ilçe merkezindeki Anıtpark Meydanı'na yürüyen işçilere Türk Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Turan Yıldız ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Metal Sendikası Başkanı Mehmet Şener ve yönetim kurulu, Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman da eşlik etti. Turan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ın Türkiye’de Resmi Bayram ilan edildiğini hatırlatarak şöyle devam etti:
"Ne yazıktır ki işçi önderliğine soyunmuş konfederasyonlar 1 Mayıs resmi bayram ilan edildikten sonra işçi Bayramı'nı birlikte kutlama ruhunu kaybetmiş, adeta emeği ve alın teriyle geçinen bizleri siyasi dolgu malzemesi haline getirmişlerdir. İşçi konfederasyonlarının işçileri 1 Mayıs gibi anlamlı ve önemi büyük bir günde aynı çatı altıda toplayamaması, emeği ile geçinen biz çalışanlar için büyük bir kayıp olarak tarihteki yerini almaya devam etmektedir. Öncelikle, işçi konfederasyonlarını aklı selim davranmaya, bayramımızı içtenlik ve samimiyetle tek bir alanda diğer konfederasyonlara bağlı işçi kardeşlerimizle barış içinde, anlamına uygun olarak kutlamanın önünü açmaya davet ediyoruz."
Turan Yıldız konuşmasında, çalışanların, 1 Mayıs'ı gerçek anlamda bayram olarak kutlamak için emeğin hak ettiği değere kavuştuğu Türkiye’yi beklediklerini de belirterek "Kıdem tazminatımız başta olmak üzere tüm haklarımız hedefte. Ödünç işçilik uygulamaları ile köle pazarlamaları oluşturulmak isteniyor. Yasa tanımazlıkla kölece çalışmanın dayatılması ile  İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği ortadan kaldırılıyor. ILO kaynaklarına göre her yıl 1.2 milyon çalışan, iş kazaları ve meslek hastalıkları dolayısı ile hayatını kaybetmektedir" dedi. Yıldız, emekçinin alın terinin karşılığını alabildiği, yokluğun, yoksulluğun, işsizliğin ortadan kaldırıldığı ve sadaka ekonomisinin yok edildiği, üretilenin hakça paylaşıldığı bir düzenin yaratıldığı, haksızlığın, hukuksuzluğun sona erdiği, ırkçılığın, bölücülüğün yok edildiği, herkesin insan onuruna yakışır bir yaşam sürebildiği bir dünya özlemi içinde olduklarını söyledi.
Tersane işçileri daha sonra dağılarak işlerinin başına döndü.

SG(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)