ANKARA ve ilçesi Gölbaşı'nın akciğeri konumunda bulunan Mogan Gölü'nde atıkları adeta yarımada oluştururken, son günlerde ortaya çıkan kirliliğe bir yenisi daha eklendi. Kıyı kesimleri pet şişeler ve değişik atık maddeleriyle kirlenen Mogan Gölü'ne mutfak tüpü de atıldığı görüldü.
İlçede Gerder Mahallesi’ndeki andezit taş ocaklarından Sukesen Deresi kanalı ile dökülen atıklar nedeniyle Mogan Gölü’nde çevre felaketi yaşanıyor. Atatürk Sahil Parkı içinden geçerek göle dökülen çamurlu suların taşıdığı atıklar, gölün ortasında yarımada oluşturdu. Gölü kirleten maddelere son olarak bir mutfak tüpü de eklendi. 
Kirliliğe tepki gösteren vatandaşlar, "Başkentin arka bahçesi konumundaki Mogan Gölü, nefes alabileceğimiz bölge. Göl kıyısında pet şişelerin yanı sıra, lastik gibi atıklara mutfak tüpünün de eklenmesi karşısında 'pes' diyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.
'KİRLETENLER, TEMİZLİĞİNDEN DE SORUMLU OLMALI'
Gölbaşı İlçesi Koruma Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER) Başkanı İsa Ömercan Mogan Gölü'nün sahipsiz olduğunu belirtirken, kirliliğe neden olanların sorumluluktan kaçmasından yakındı. Ömercan şöyle dedi:
"Mogan Gölü'nün sahibinin kim olduğu halen tartışılıyor. Kirlenmesinde ise suçu kimse üzerine almıyor. Çevre Bakanlığı bu konuyu açıklığa kavuşturmalıdır. Önceden Özel Çevre Koruma Kurumu vardı, bir adres olarak biliyorduk. Şimdi bu Gölün sorumlusu kim? Temizleme işlerine kim bakacak? Büyükşehir Belediyesi bu işin neresindedir? Mogan Gölü'nü ticari amaçla kullanan kurumlar temizliğinden da sorumlu olmalıdır."
Belediye Başkanı Yakup Odabası ise Mogan Gölü konusunda yetki sıkıntısı çektiklerini belirterek, kirlenmesini de üzülerek izlemek durumunda kaldıklarından yakındı. Odabaşı, belediye olarak her türlü katkıyı vermeye de hazır olduklarını da belirtti.