Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla yamaç paraşütü etkinliği düzenlendi.
Mahmutlar Beldesi'nde bir araya gelen yaklaşık 350 yamaç paraşütü tutkunu, 950 metre yükseklikteki Cebeli Reis Dağı'na çıkarak 'Kadına Şiddete Hayır' yazan pankartlar açtı. Motosikletçilerin de destek verdiği etkinlikte Mahmutlar Belediye Başkan Vekili CHP'li Murat Can, kadın paraşütçülere karanfil dağıttı. Etkinliğe katılan paraşütçüler Cebeli Reis Dağı'ndaki pistten havalanarak plaja iniş yaptı.
'SESİMİZİ DUYURMAK İSTEDİK'
Mahmutlar Belediye Başkan Vekili Murat Can, bölgede turizmi 12 aya yaymak için yaptıkları çalışmalara yamaç paraşütü etkinliklerini de eklediklerini söyledi. Bu kapsamda Cebeli Reis Dağı'na yamaç paraşütü pisti kurduklarını belirten Can, "Türkiye'nin birçok yerinden sporular geldi. Dünya Kadınlar Günü'nü farklı bir şekilde kutlamak istedik. Mahmutlarspor Kulübü ile birlikte sesimizi duyurmak istedik" dedi.
MOTOKROSÇULAR DA KATILDI
Organizasyon koordinatörü Ulusky Yamaç Paraşütü Okulu'nun sahibi Ergun Ulu ise "Yamaç paraşütçüleri, dağcılar ve motokrosçular bu etkinlik için bir araya geldi. 'Kadına şiddete hayır' demek için düzenlediğimiz bu etkinliğe birçok ilden yaklaşık 350 sporcu katıldı. Etkinliğimiz 2 gün sürecek" diye konuştu.
'ALANYA'DA ÇOK ŞANSLIYIZ'
Yamaç paraşütü tutkunu Zeyda Dedeoğlu ise Türkiye'de bu spora yeterince destek verilmediği için Alanya'da yaşayan sporcular olarak kendilerini çok şanslı hissettiklerini dile getirdi.

TE(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)