ANTALYA'da renkli çiçek ve üçgen gölgeliklerle kaplandıktan sonra 'Çiçekli Sokak' olarak anılan Kalekapısı'ndaki 1. Sokak'ta ağaçların gövdeleri de gökkuşağı, nazar boncuğu gibi çeşitli desende örülen yünlerle sarıldı. Farklı görünümüyle beğeni toplayan sokak, hatıra fotoğrafı çektiren yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Gönüllüleri Derneği'nin yürüttüğü çalışmanın ilk etabında Kalekapısı'ndaki 1. Sokak, üzerine farklı renklerden üçgen ve çiçek gölgelikle kaplandı. Vatandaşlar tarafından beğenilen dekor sonrasında 'Çiçekli Sokak' olarak anılan sokakta, ağaçların gövdeleri de farklı desen ve renkteki yün örgülerle sarıldı. Gökkuşağı, nazar boncuğu, Antalyaspor'un renkleri olan kırmızı beyaz desenli örgülerle rengarenk görünüme kavuşan ağaçlarla sokak farklı görünüme büründü.
Farklı desendeki örgülerin kazak gibi sardığı ağaçların bulunduğu Çiçekli Sokak, yerli ve yabancı turistlerden de ilgi gördü. Vatandaşların gezerken hatıra fotoğrafı çektirdiği sokakta, esnaf da ilgiden memnun olduğunu belirtti. Sokak esnafı, tasarımıyla farklı görünüme kavuşan sokaktaki yaya hareketliliğinin arttığını ifade etti. Ağaçlara zarar vermeyecek ve hava almalarına olanak sağlayacak şekildeki örgülerin, Antalya Gönüllüleri Derneği üyesi kadınlar tarafından örüldüğü belirtildi. (FOTOĞRAFLI)