Eyyüp BURUN/GÖKSUN(Kahramanmaraş), ()-KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun İlçesi'nde fotoğrafçı, 40 yaşındaki Halil İbrahim Yağmur, 35 yılda çektiği 40 bin fotoğrafın bir bölümünü işyerinde sergilemeye başladı.
Yağmur, 35 yılda çektiği yaklaşık 40 bin fotoğraf arasından seçtiklerini işyerinin duvarlarına asarak sergilemeye başladı. Portre ve aile foğraflarının yanı sıra; İsmet İnönü, Alparslan Türkeş, sinema sanatçısı Süheyl Eğriboğaz gibi bir çok ünlü simanında fotoğraflarını sergileyen Yağmur, gördüğü ilgiden memnun olduğnu söyledi. Tamamı siyah- beyaz fotoğraftan oluşan fotoğrafların ilgi ile incelendiğini anlatan Halil İbrahim Yağmur, "Buraya gelip babasını, annesini, dayısını, teyzesini, dedesini gören ve hüngür hüngür ağlayanlar oldu" dedi.
Eski yıpranmış fotoğrafları da aslına uygun olarak sergiye koyduğunu ifade eden Yağmur, şöyle konuştu:
"Uzun zamandır hayalini kurduğum bu sergiyi bugün iş yerimin duvarlarına asarak gerçekleştirdim. Tahminimizin üzerinde ilgi gördü. Gelen müşterilerim arasında annesini, babasını ilk kez gören bile oldu. Arşivimde rahmetli Alpaslan Türkeş, İsmet İnönü, Erdal İnönü ve sinema sanatçısı Süheyl Eğriboz'un Göksun'a geldikleri esnada çekilmiş fotoğrafları da mevcut. Bu sergiyi eski günlerin özlemiyle açtım. İleriki günlerde arşivimizi daha da büyütüp bir sponsor eşliğinde daha çok fotoğrafla halka açık bir sergi yapmak istiyorum."
Yağmur, işyeri dışında sergi açmak için sponsor beklediğini belirtti.

FOTOĞRAFLI