ZARARIN BİLANÇOSU ORTAYA ÇIKTI
MHP'li Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, sağanak yağmurla gelen selin bilançosunun ağır olduğunu söyledi. Yaşanan afetten ilçenin yüzde 60'ının olumsuz etkilendiğini belirten Başkan Çetin, "İlk tespitlere göre selden 54 araç, 156 işyeri, 18 ev, çok sayıda bağ-bahçe ve sayısı henüz tespit edilemeyen çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvan telef oldu. Turizm sezonu öncesi yaşanan sel felekatinin ilçe ekonomisi üzerinde olumsuz etki yaratmasından endişe ediliyor" dedi. Başkan Çetin, acil bir ihtiyaçlarının olmadığını da vurgulayıp, "Varolan ihtiyaçlarında ilgili birimlerce karşılandı. Zarar tespiti için komisyon kurulup, çalışmalara başlandı" diye konuştu.
SEL TURİSTLERİ DE VURDU
Türkiye'nin önemli sörf merkezlerinden biri olan Gökçeada'ya Romanya ve Bulgaristan'dan kendi araçlarıyla gelen turistler de sel mağduru oldu.
Adada gündüz sörf yapan turistler, gece konakladıkları otellerin önüne park ettikleri araçlarının sabah uyandıklarında sel sularıyla sürüklenip, kaldırıma ve birbirlerinin üzerine çıktığını görünce şoke oldu. Hasar gören otomobil ve ciplerini fotoğraflayan yabancı konuklara, ilçe halkı gereken yardımı göstermeye çalıştı. Bir Bulgar çift ise uzun süre otomobillerine dolan suyu boşaltmak için uğraştı. Selden zarar gören araçlar, gün boyu çekicilerle bulundukları yerden kaldırıldı. Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri selde zarar gören ev ve işyerlerini tek tek gezip, fotoğrafladı, sahiplerinden bilgi alarak rapor hazırladı. Bu arada belediyeye ait bir zabıta aracıyla anons yapılarak selden zarar görenlerin, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerine müracaat etmesi istendi.
HAYVANLAR DA TELEF OLDU
Gökçeada İlçesi'nde meydana gelen sel felaketinde çoğunluğu küçükbaş olmak üzere 100'ün üzerinde hayvan telef oldu.
Gökçeada'da İnönü ve Atatürk Caddesi'nde etkili olan sel suları bu bölgeye yakın ağıllardaki çok sayıda hayvanında telef olmasına yol açtı. Besici Ramazan Sağlam, sel sularına kapılan 30 koyunundan sadece 2'sini kurtarabildiğini belirtip, "O iki hayvan da üstü üste yığılanların üzerine çıkarak kurtulmuş. İki arkadaşımın yardımıyla alıp, tahtaların üzerine koyarak, kurtardık" diye konuştu.

Burak GEZEN- Vural BOZOK/GÖKÇEADA (Çanakkale), () -

BG.VB(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)