AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın koordinatörlüğünü yaptığı Toplumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Platformu (TOSEP) Gaziemir’e göçle gelen 100 aileye öfke kontrolü eğitimi verdi. Hotar, kişisel gelişimin yanısıra meslek edindirme eğitimleri de verdiklerini söyledi.
AK Parti’nin sosyal işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın koordinatörlüğünü yaptığı TOSEP, Gaziemir Esnaf ve Kefalet Kooperatifi’nde düzenlenen seminerde kente göçle gelen 100 aileye öfke kontrolü eğitimi verdi. Hotar, kente göçle gelen ailelere kentlileşme sürecine katkı koymak için geliştirdikleri projeleri uyguladıkları bunun için il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla kente göçle gelen çocukların ailelerine ulaşıp anket yaptıklarını, bu anketlerdeki talebe göre ailelere eğitim verdiklerini söyledi. Hotar, ailelerin daha çok aşçılık, biçki dikiş, seramik, oymacılık, kuaförlük ve hasta bakımı konularında eğitim istediklerini bazen kişisel gelişim eğitimlerine de talep olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
"İnsanlar, şiddet, saldırganlıktan bunalmış durumda. Öfke doğal olarak insanı motive eden bir duygu ama her duygumuz gibi bunu da kontrol etmemiz lazım. Kontrol edilemeyen noktada katliamlara neden olan sonuçlar doğuruyor. Eğitime 100 aile katıldı. İzmir’de verdiğimiz tüm eğitimlerde 10 ilçede 600 aileye ulaştık. Projelerimiz Aydın ve Manisa’da da başlayacak."
Gaziemir’e göçle gelen ailelere eğitimi Kişisel gelişim uzmanı Osman Çakır verdi.