MUĞLA’nın Fethiye İlçesi, Göcek Beldesi’ndeki koylarda yapılan temizlik çalışmasında torbalar dolusu çöp toplandı.
Merkezi Ankara’da bulunan Muğla Eğitim Çevre Koruma ve Dayanışma Vakfı'nın (MEÇEV) düzenlediği etkinlikte üniversite öğrencileri ve gönüllüler temizlik çalışmasında koylardan plastik ve cam şişe, otomobil lastiği, sünger yatak, tüp, çocuk bezi ve sörf tahtası gibi pek çok çöp çıkardı. Toplanan 50 torba çöp, imha deilmek üzere Göcek Belediyesi görevlilerine teslim edildi.
MEÇEV İkinci Başkanı Merdan Tufan, yaptığı açıklamada, uzun yıllardır sahillerde temizlik çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. MEÇEV'in eğitim ve çevre üzerine farklı çalışmalarının olduğunu belirten Tufan, "Eğitimle ilgili Ankara'da okuyan Muğlalı öğrencilere burs verme çalışmalarımız var. Bu yıl yaklaşık 25-30 öğrenciye burs veriyoruz. Çevreyle ilgili de dünyanın en güzel yerlerine sahip olan Muğla'da öncelikli hedefimiz çevreyi koruma bilincinin oluşturulması. Çevrenin temizlenmesi ve bundan sonra daha temiz tutulması yönünde hem farkındalık oluşturma hem de görsel ve fiili çalışmalar yürütülmesi üzerine faaliyetler yapıyoruz” dedi. Tufan, Göcek'teki faaliyetle üniversite öğrencilerinde çevre koruma konusunda bilinç oluşturarak bölgede yaşayan insanlara da bu çalışma kapsamında bir çeşit mesaj vermeyi amaçladıklarını ifade etti.
MEÇEV Muğla Temsilcisi Özleyiş Çakır da etkinliğe destek veren herkese teşekkür etti.
Etkinliğe Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca ve Dalaman Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile aralarında Ortaca Belediye Başkan Vekili Cemil Durak, Göcek Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Tahta’nın da bulunduğu gönüllülerden oluşan 130 kişi katıldı.