DAVANIN KADIN SANIKLARI SERBEST KALDI
İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 5'i muvazzaf asker, 10'u tutuklu 357 sanığın yargılandığı 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasına tutuklu tüm sanıklar tahliye edildi. Mahkemenin kararının UYAP üzerinden Aliağa Ceza İnfaz Kampüsü'ne ulaşmasının ardından tutuklu bulunan Safiye Köten ile Narin Korkmaz cezaevinden salıverildi. Cezaevi ring aracıyla kampüsün kapısına kadar getirilen Safiye Köten'i annesi Gülnaz Köten, nişanlısı ve yakınları karşıladı. Annesine ve nişanlısına sarılarak tahliyenin sevincini yaşayan Safiye Köten, basın mensuplarının tahliye olmasıyla ilgili sorularına cevap vermedi. Köten, ailesine ait araca binerek cezaevinden ayrıldı.
Kızına ait kişisel eşyaları cezaevi görevlilerinden teslim alan anne Gülnaz Köten ise kızının tahliyesiyle ilgili açıklama yaptı. Köten, "Tahliye kararından dolayı çok mutluyuz. Allah'ın adaleti yerini buldu. Bize bu acıyı çektirenlerde aynı acıyı yaşasınlar" dedi. Safiye Köten'in halen Muğla Vali Yardımcılığını yürüten babası Kamil Köten ise görevinden dolayı karşılamaya gelemedi.
Yine cezaevi ring aracıyla gelen Narin Korkmaz da açıklama yapmadı. Narin Korkmaz, ailesi tarafından karşılanmazken, kadın arkadaşının aracına binerek cezaevinden uzaklaştı.

FOTOĞRAFLI