10'NCU YIL MARŞIYLA CEZAEVİNDEN ÇIKTILAR
İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 5'i muvazzaf asker, 10'u tutuklu 357 sanığın yargılandığı 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasına tutuklu tüm sanıklar tahliye edildi.
Şirinyer Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Albay Engin Çırakoğlu, Binbaşı Bülent Acar, Deniz Binbaşı Bülent Akbaş, Yüzbaşı Engin Karatekin ve Üsteğmen Onur Süer, mahkeme kararının ardından işlemleri tamamlandıktan sonra 10'ncu Yıl Marşı ve davul zurna eşliğinde peş peşe cezaevinden çıktı. Albay Çırakoğlu, "Haksız yere 26 aydır içerdeydik, başımız dik alnımız açık girdik, başımız dik alnımız açık çıkıyoruz. Bize leke atmaya çalıştılar atamayacaklar" dedi.
EN BÜYÜK DARBEYİ YAPACAK GÜÇTELER
Silah arkadaşlarının cezaevinde olması nedeniyle buruk bir mutluluk yaşadığını aktaran Deniz Binbaşı Bülent Akbaş, "Devletin içindeki paralel yapı temizlenmediği sürece en az üç yıl içinde tarihin görmüş olduğu en büyük darbeyi yapacak güce geldiler" diye konuştu.
Yüzbaşı Engin Karatekin, "Cezaevinden çıkarken burukluk yaşıyoruz çünkü, İstanbul'da görülen ve adına casusluk denilen davada yargılanan komutanlarımız Yarbay Tamer Çetin ile Albay Koray Eryaşa'yı içerde bıraktık. Şuan büyük bir mutluluk yaşayamıyoruz. Ailemin yanında olduğum için elbette mutluyum, adalet mutlaka yerini bulacaktır, ama silah arkadaşlarım içerde kaldığı için de üzgünüm" dedi.
VATAN SAĞ OLSUN
Kendilerine haksızlık yapıldığını ve bunu yapanların bulunması durumunda onların da adil yargılanmasını istediğini aktaran Binbaşı Acar ise şunları söyledi; "Hukukun galip geldiğine inanıyorum. Yapılanlar kumpas ya da benzeri yalanlar da olsa, bu ülkede hukuku ciddiye alan hakim ve savcılar da var. İnşallah içerdeki silah arkadaşlarımız da biran önce çıkar. Bize bu kumpası kuranlar ortaya çıktığında da benim temennim onlar da adil yargılansın. Adalet çökerse ülke de çöker. Biz ülkemizi seviyoruz. Olan 26 ayımıza oldu, ne diyelim vatan sağ olsun. Biz vatan için 26 değil 260 ay da içerde yatmaya razıyız, önemli olan o."
Türkiye Emekli Subaylar Derneği İzmir İl Başkanı Nesim Özyürek, önceden hazırlanan CD'lerin subayların evlerine konulduğunu belirtip, bunları yapanların tespit edilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı. Ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan askerler, kendilerini karşılamaya gelenlere teşekkür ettikten sonra cezaevi önünden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI