KAYSERİ () - KAYSERİ Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Avrupa'daki gençlerin istihdamına yönelik hazırlanan Erasmus Plus Projesi'yle kente gelen Avrupalı öğrencilere girişimciliğin anavatanı olarak, girişimcilik ruhunun Kayseri'nin geninde olduğunu söyledi.
Avrupa'daki gençlerin istihdamına yönelik hazırlanan Erasmus Plus Projesi'yle Kayseri'ye gelen Avrupalı öğrencileri kabul eden Başkan Çelik, girişimciliğin anavatanı olarak değerlendirdiği Kayseri'deki girişimcilik ruhunun incelikleri konusunda bilgiler verdi. Kayseri'nin, tarihi çok eskilere dayanan bir ticaret şehri olduğunu anlatan Başkan Çelik, girişimcilik ruhunun Kayseri'nin geninde bulunduğunu ve burada yaşayanların herhangi bir eğitime gerek bile duymadan aileden gördüğüyle ve genetik zenginliğiyle girişimci olabildiğini vurguladı. Başkan Çelik şöyle devam etti,
"Kültepe, Kaniş-Karum bölgesinde yapılan kazılarda, dünyadaki ilk fuar alanının burada olduğu, ilk ortaklık anlaşmasının Kayseri'de yapıldığı ve ilk senedin Kayseri'de imzalandığına ilişkin belgeler bulundu. Yaklaşık 5 bin yıl önce yaşamış insanlara ait bulgular bu yöndedir. Dolayısıyla bu açıdan çok şanslı bir kentiz. Herhangi bir girişimcilik eğitimi almadan gençlerimiz rahatlıkla girişimci olabilmektedir. Ben rahmetli babamın işyerinde öğrendim, çocuklarım da benim yanımda girişimciliği öğreniyor. "
Belediye olarak eğitime gereken önemi vererek ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde eğitim projelerinde yer aldıklarının altını çizen Başkan Çelik, "Bizler bir taraftan kenti ve belediyeyi yönetirken, bir taraftan da ana öğelerimiz arasında yer alan eğitimle ilgili de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Esnafımızın, kadınlarımızın ve gençlerimizin eğitimiyle ilgili işleri asli görevlerimiz arasında görüyoruz. Mesela bu kapsamda gençlerimize yönelik evlilik öncesiyle ilgili eğitim dizisine başlayacağız. Gençlere, evlilik sürecinde eşlerin karşılaşabilecekleri sorunların çözüm yollarını öğretecek bir eğitim programı uygulayacağız. Bu eğitimleri düzenlerken üniversiteler de bizim ana paydaşlarımız olacak. Bundan sonra da üniversitelerimizi yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

OE(OE/AK) (FOTOĞRAFLI)