GİRESUN Tabipler Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası ve sağlık çalışanları, Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli Doktor Serap Alicanoğlu’na hasta yakınlarının saldırısını kınadı.
Hastane başhekimliği önünde toplanan sağlık çalışanları adına konuşan Tabipler Odası Başkanı Doktor Bekir Poyraz, Giresun’da son zamanlarda doktora yönelik şiddetin arttığına dikkat çekerek, “Dün gece acil serviste görevini yaptığı sırada nöbetçi doktor hasta yakınları tarafından darp edilmiştir. Olay sonunda hastalara hizmet aksamıştır. Giresun’da doktora şiddet sözcüğünün bu kadar sık anılmasını istemiyoruz. Doktora şiddetin, sağlık politikalarının sadece hasta memnuniyetine ve performansa dayalı döner sermaye uygulamalarına yönelik yöneticilerin açıklamalarının bir sonucu olduğunu görmekteyiz” dedi. Doktora şiddetin yasalarla önüne geçileceğini de ifade eden Poyraz yaşanan olayın adli süreçte takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
Sağlık Emekçileri Sendikası Giresun Şube Başkanı Gökhan Topal da, 1,5 ay önce Bulancak Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarının saldırıya uğradığını hatırlatarak şunları söyledi:
“O gün bu suçu işleyenler hala gereken cezayı almadı. Bizi yönetenler sağlımıza ve güvenliğimize yönelik tedbirleri almakta her nedense yavaş kalıyor. Yöneticilerden talebimiz, sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik yasal tedbirlerin biran önce alınması, cezaların ağılaştırılması ve halkımızın sağlık personeline hak ettiği saygıyı göstermesidir.”

FOTOĞRAFLI