Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, () - GİRESUN’da, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına yağmur damgasını vurdu. Miting alanında toplananlar, aniden bastıran yağmur nedeni ile kendilerini kapalı alanlara attı, bazıları da bayrak ve pankartların altına sığındı. Yağmurun durmasıyla devam eden kutlamalar, ses sisteminin de yağış nedeniyle arızalanmasıyla sona erdi.
Debboy mevkiinde toplanarak sloganlar atan grup, Gazi Caddesi'nden yürüyerek Osmanağa Meydanı'na geldi. Burada polis kontrolünden geçen Türk-İş, KESK, TEZ KOOP-İŞ, Belediye İş Sendikası, CHP, EMEP, SYKP, TGB, Eğitim İş ve Halkevleri üyelerinin alanda yerini almasından sonra aniden yağış başladı. Bazıları kapalı alanlara kaçtı, bazıları da ellerindeki bayrak ve pankartlarla yağmurdan korunmaya çalıştı.
YAĞIŞ KESİLDİ, ETKİNLİK BAŞLADI
Yağışın kesilmesiyle kutlamalar devam etti. Etkinlikte konuşan Türk İş Temsilcisi Hüseyin Özdem, toplumsal barış ve huzurun demokratikleşmeyle sağlanacağını söyledi. Özdem, "1 Mayıs işçilerin uluslararası düzeyde mücadele, dayanışma ve birlikte hareket etme kararlılığı gösterdiği gün olarak kutlanılıyor. Bugün tüm dünyada emekçiler, emeğin uğradığı haksızlıklara karşı hep birlikte sesini yükseltiyor. Ülkesi, ulusu, ırkı, siyasal görüşü, dini, mezhebi, dili, cinsiyeti, yaşı, mesleği ne olursa olsun, yurdumuzda ve dünyanın dört bir yanında emekçiler bir araya gelip taleplerini haykırıyor” dedi.
KESK Dönüm Sözcüsü Gökhan Topal da, toplumun ayrıştırılmaya çalışıldığını savunarak, “Darbeler gider, seçimler olur. Demokrasiyi bekleriz ama bir türlü gelmez. Bunları yaşadık, tanık olduk. Derin devleti aradık, biat kültürü arasında gidip geldik. Demokrasi, özgürlük, hukuk, adalet, eşitlik, insanlık onuru, hiçbirisini göremedik" diye konuştu.
Konser için kurulan ses sistemi de yağmurdan etkilenerek arıza yapınca kutlamalar sona erdi. Alanda bulunan bir grup da davulla halay çekti.

HK(TM/BT) (FOTOĞRAFLI)