Hakan KABAHASANOĞLU/ GİRESUN, () - GİRESUN Valisi Hasan Karahan, toprak kayması yaşanan Çıtlakkale Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yaptırılan Giresun Gençlik ve Kültür Merkezi inşaatının neden olduğu iddia edilen Çıtlakkale Mahallesi'nde çalışma yürüten ekiplerle görüşen Karahan, yetkililerden bilgi aldı. Vali Karahan, çatlaklar meydana gelen sokakları, evleri  ve bahçeyi gezdi. Evinde çatlaklar oluşan Abdülkadir Kasap da defalarca sorunu iletmelerine rağmen ilgilenilmemesinden yakındı, sorunun biran önce çözümlenmesini istedi.
Bölgede incelemelerin başlatıldığını anlatan ve yapılan testlerin sonuçlarının da kısa sürede alınmasını umduklarını dile getiren Karahan, Gençlik ve Kültür Merkezi’nin inşaatıyla ilgili şikayetler geldiğine işaret etti, "Önce istinat duvarlarının yapılıp ondan sonra inşaatın yapılmasına geçilmesi gerekiyordu. Ama orada bir aksama olmuş. Arazi kazılı halde bir yıldan fazla bir süre beklemiş. Bu da sorun yaratmış" dedi. Bölgede iki riskli bina bulunduğunu, bir evin de tahliye edildiğini ifade eden Karahan, "Onun dışında da risk altında olan yerimiz yok. Riskli taraflarda fazla konut bulunmuyor, olanları da takip ediyoruz" diye konuştu.

HK(TM/SS) (FOTOĞRAFLI)