Deniz BAŞLI/ARDAHAN, () - ARDAHAN'da Gezi olaylarının birinci yıl dönümü nedeniyle CHP il teşkilatı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.
CHP il teşkilatı ve Gençlik Kolları tarafından Gezi eylemlerinin yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı. PTT Şubesi önünde toplanan CHP'liler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazdıkları mektubu postaladılar. CHP İl Başkanı İlimdar Senem, "Polislerin Gezi Parkı olaylarında göstermiş olduğu şiddeti kınamak için Başbakan'a mektup yazdık. Yazdığımız mektuba Gezi'de ölenlerin fotoğraflarını da ekleyerek Başbakan Erdoğan'a gönderdik" dedi.
CHP Gençlik Kolları Başkanı Deniz Dark ise "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle polis şiddeti uygulanarak eylem bastırılmak istenmiştir. Bir karnaval havasında devam eden eylem bu şiddet karşısında ortalığın savaş alanına çevrilmesine neden olmuştur. Bu yoğun baskıya karşı ülkemizin bir çok yerinde hükumet karşıtı eylemler yapılarak Taksim direnişine destek olunmuştur. Bu sıra birçok genç arkadaşımız polisler ve AKP yandaşları tarafından şehit edilmiştir. Eylemlere yaşı, mezhebi, etnik kökeni, gelir seviyesi birbirinden farklı insanlar katılım sağlayarak gezi ruhunu oluşturmuştur" diye konuştu.

DB(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)