BALIKESİR Edremit Körfezi’nin doğa sporcuları ve gezginleri, Kaz Dağları’nda buluştu. Kaz Dağları’nın madenciler ve enerji firmaları tarafından yok edilmek istendiğine dikkat çekmek için biraraya gelen 117 kişinin oluşturduğu grup, Hanlar mevkiinde doğa yürüyüşü yaparak beraberlik mesajı da verdi.
Edremit Körfezi’nde faaliyet gösteren Akçay Yürüyüş Grubu, Kaz Dağları Gezginleri (KAGEZ) ve Körfez Doğa Sporları Grubu’nun (KDSG) organize ettiği yürüyüşe Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit, Akçay, Altınoluk, Güre ve Küçükkuyu’dan gelen doğa gezginleri katıldı. Hava sıcaklığının 5 derece olduğu Hanlar mevkiinde, önce yürüyüş kuralları ve bölge hakkında bilgi verilen grup daha sonra yürüyüşe geçti. Grup, Şelaleler Bölgesi’nde bir süre halatların yardımıyla yürüdü. Şelaleler Bölgesi’nde piknik de yapan gezginler daha sonra geri döndü.
Grup adına açıklama yapan KDSG Başkanı Erhan Çiftçi, Kaz Dağları’nın madenciler ve enerji firmaları tarafından yok edilmek istendiğine dikkat çekmek istediklerini belirtti. Kaz Dağları’na en fazla sahip çıkan kişilerin doğa sporcuları olduğunu söyleyen Çiftçi “Gördüğümüz orman yangınlarını, kaçak kesimleri ihbar ederek önlem alınmasını sağlıyoruz. Çektiğimiz fotoğrafları ve anılarımızı paylaşarak tüm ülkede Kaz Dağları’na karşı ilgiyi artırıyoruz. Öğrencilerimizi doğayla buluşturarak onlarda çevre bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Bizler bu dağların her karış toprağına, her damla suyuna sevdalıyız” dedi.