Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul, () İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde akşam saatlerinde operasyon başlattı. Hava destekli operasyona yaklaşık 2 bin polis katıldı. Bu sırada mahalle sakinleri sokakta uygulama yapan polils ekiplerini çay içmeye davet etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin öncülük ettiği operasyona organize, terör ve asayiş şube ekipleri de katılırken, polis helikopteri de havadan destek verdi. Güvercintepe Mahallesi'nin giriş çıkışları motorize yunus polis ekipleri tarafından kapatılırken, herhangi bir olaya karşı Çevik kuvvet polisleri ve TOMA aracı da hazır bekletildi. Polis başta oyun salonları olmak üzere dikim atölyeleri ve önceden belirlenen adreslerde arama yaptı. Mahallede bulunan park halindeki kamyonları ve otomobilleri didik didik arayan polis ekipleri şüpheli gördükleri şahıslarında üzerini arayarak kimlik kontrolü yaptı. Uygulama sırasında bazı vatandaşların arama esnasında polise tepki göstermesiyle kısa süre gerginlik yaşandı.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN POLİSE ÇAY İKRAMI



Güvercintepe Mahallesinde yapılan operasyon iftar saatine denk gelmesine rağmen polis uygulamasına devam etti. Bu sırada mahalle sakinleri sokakta uygulama yapan polils ekiplerini çay içmeye davet etti. Bunun üzerine polis çaya davet eden aileyi ziyaret etti. Polisin rutin arama ve kontrolleri gece de sokak aralarında devam etti. Hareket halindeki araçları durdurarak arama yapan polisler ekiplerinin yapmış olduğu operasyon gece saat 23:00'e kadar sürdü. Daha sonra polis ekipleri olay yerinden ayrıldı.

(FOTOĞRAFLI)