Ümit TÜRK - Zeki GÜNAL - Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, () SİRKECİ'den arabalı vapuruna binen otomobilin denize düşmesi sonucu meydana gelen korkunç kazada 5 yaşında bir çocuk öldü, 1'i ağır 3 kişi yaralandı.







DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASINA GİDİYORLARDI



Korkunç olay saat 15.20 sıralarında meydana geldi. Bir yakınlarının doğum günü kutlamasına giden 34 HS 6408 plakalı otomobilde 3 kadın ve 1 çocuk vardı. Edinilen bilgiye göre otomobil, Sirkeci'den Harem'e giden arabalı vapuruna son araç olarak binmek üzereydi. Görgü tanıklarının iddiasına göre araç kapak üzerine kadar geldi ama bu sırada askıda kaldı. Kısa bir süre sonra da denize düştü.







YÜZLERCE KİŞİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE CAN PAZARI YAŞANDI, DAKİKALAR GEÇMEK BİLMEDİ



Bundan sonra tam bir can pazarı yaşandı. Kadınlardan 2'si Ebru Güleren Yılmaz ile Mine Dalkılıç otomobili denize gömülmeden önce terketti. Ancak kadınlardan biri ve çocuk araçta araçta kaldı. Korkunç olay o sırada iskelede ve gemilerdeki yüzlerce kişinin gözleri önünde yaşandı. Herkesin çaresizlik içinde çırpındığı dakikalar geçmek bilmedi.







BALIKADAMLAR OLAY YERİNDE



Olay yerine gelen balıkadamlar geldi, bir süre sonra da kadın ve çocuğu denizden çıkardı. 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın denizden çıkması ve yaşadığının konuşulması herkesi sevindirdi, alkış sesleri duyuldu.







ACI HABER HASTANEDEN GELDİ



Ancak kötü haber hastaneden geldi. Ece'nin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, buradan da "yoğun bakımda yer olmadığı" gerekçesiyle Bayrampaşa'da bulunan Özel Baypark Hastanesi'ne kaldırılan Şaziye Güleren(61)'in durumu ise ciddi. Güleren yoğun bakımda. Diğer yaralılar Ece Su Yılmaz'ın annesi Ebru Güleren Yılmaz (40) ile Mine Dalkılıç(49)'ın hayati tehlikelerinin bulunmadığı, hastanede tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.







DİREKSİYONDA ANNE VARDI



Otomobilin denize düştüğü sırada direksiyonda küçük kızın annesi Ebru Güleren Yılmaz'ın olduğu öğrenildi.







İDO'DAN AÇIKLAMA



İDO'dan olayla ilgili yapılan açıklamada, "Bugün saat 15:00 sularında Sirkeci Araba Vapuru İskelesi'nde meydana gelen kazada yaralanan ve hastaneye kaldırılan yolcularımızdan Ece Su Yılmaz maalesef hayatını kaybetmiştir. Kazanın oluş biçimi ile ilgili detaylı inceleme ilgili mercilerce devam etmektedir. Kazayla ilgili Liman Başkanlığı'nın incelemesinin ve savcılık soruşturmasının tamamlanmasının ardından konuyla ilgili yeni bilgileri kamuoyu ile paylaşıyor olacağız. Yolcumuzun hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyuyor, acılı ailesine başsağlığı diliyoruz" denildi.

 

(GK)