Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle bir mesajı yayınladı. Özel mesajında, "Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün bu üstün nitelikleri ve koyduğu ilkeleriyle; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce milletimizin ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzun mensuplarının gönlünde yaşamaya devam edecektir" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü afişlerini paylaştı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in mesajı şöyle; "Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları, Bugün, fikir ve hareketi kişiliğinde birleştirmiş eşsiz bir lider, muharebe meydanlarının muzaffer kumandanı, devlet kuran büyük bir siyaset adamı ve toplumun çehresini değiştiren kudretli bir inkılâpçı olan Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 75'inci yıl dönümünde, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, giriştiği bağımsızlık ve çağdaşlaşma mücadelesinin her aşamasında mensubu olduğu yüce milletin yüksek vasıflarına güvenmiş, bütün teşebbüslerinde milletin sevgisinden ve desteğinden güç almış, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu söylemiştir. Büyük Devlet Adamı ve Komutan Atatürk, millî kurtuluşa bayrak olan eşsiz fikirleri, çığır açan görüşleri ve ölümsüz eserleriyle, etkileri memleket sınırlarını aşmış, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan milletler için bağımsızlık mücadelesi ve modernleşme gayretlerinin sembollerinden biri hâline gelmiştir. Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, bütün bu üstün nitelikleri ve koyduğu ilkeleriyle; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce milletimizin ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzun mensuplarının gönlünde yaşamaya devam edecektir. Yüce Atatürk,
Kalbinde yaşattığı vatan, millet ve bayrak sevgisinden güç alan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak, askerlik mesleğinin omuzlarımıza yüklediği her görevi başarıyla yerine getirme azim ve gayretiyle emanetinize layık olmak için, yüce milletimizin hizmetinde, tek yürek hâlinde, özveriyle ve fedakârane bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Manevi huzurunuzda sevgi, saygı, minnet ve şükran duygularıyla eğiliyorum.Ruhunuz şad olsun."
Ayrıca, Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü afişlerini paylaştı.