MISIR’ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası’na katılan milli sporcu 21 yaşındaki Seyithan Akbalık’ın müsabaka sırasında hayatını kaybetmesi, ailesini yasa boğdu. İki çocuğundan büyüğünü kaybeden baba 43 yaşındaki Erdal Akbalık, "Kalbinde ritim bozukluğu vardı ama doktorlar spor yapmasına engel olmadığını söyledi. 9 yaşından bu yana spor yapıyordu. Hayalleri vardı. Eğitimini tamamlayıp evlenecekti" diyerek gözyaşı döktü. Aile, tekvandoda birçok derecesi bulunan Akbalık’ın ölüm haberini televizyon başında izlerken gözyaşlarına boğuldu. Ailenin komşuları da eve akın etti.
İzmir’de yaşayan ve 9 yaşından bu yana spor yapan Seyithan Akbalık, geçen çarşamba günü Mısır’ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası’na katılmak üzere yola çıktı. Açıktan üniversite eğitimini sürdüren genç sporcu, Ankara Ulaştırma Spor Kulübü adına katıldığı şampiyonada, bugünkü müsabaka sırasında fenalaşıp yere yığıldı. Birçok derecesi bulunan Akbalık’ın ilk belirlemelere göre kalbine yenik düştüğü öğrenildi.
HAYALLERİ YARIM KALDI
Acı haberi alan Akbalık ailesi yasa boğuldu. Komşu ve yakınlarında eve akın etti. 16 yaşındaki Eyüp ve Seyithan adında iki oğlu bulunan baba Erdal Akbalık, "Mısır’a çarşamba günü gitti. Kalbinde ritim bozukluğu vardı ama doktorlar ilacını kullandığında bir şey olmayacağını söyledi. Geçen doktora götürdük, ardından da Mısır’da gönderdik. Şimdi de haberini aldık. 9 yaşında spora başladı, şu an 21 yaşında. Başarılı bir sporcuydu. Dereceleri ve Avrupa şampiyonluğu vardı. Hayalleri vardı. 'Şampiyonluklar elde edip size ev alacağım, sizi rahata erdireceğim, sonra evleneceğim' diyordu. Kız arkadaşı vardı, işini kurdaktan sonra evlenecekti" dedi.
GİTMEDEN ÖNCE HELALLİK ALMIŞ
Gözyaşlarına hakim olamayan dede 72 yaşındaki Kerem Tarakçı, "Giderken yanımıza geldi, helalleştik. Başarı diledik. Güle güle gitti. Şampiyonluk bekliyorduk, Allah bizden aldı" diye konuştu. Yakınlarının teskin ettiği anne 43 yaşındaki Dilek Akbalık ise üzüntüden konuşamadı. Televizyondan ağabeyi ile ilgili haberleri izleyen ve gözyaşlarına boğulan Eyüp Akbalık’ı da yakınları sakinleştirmeye çalıştı.