TÜRK Hava Kurumu (THK) İzmir Şubesi’nin açtığı Yamaç Paraşütü Başlangıç ve Rehber Öğretmen Model Uçak kurslarını bitiren kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
THK İzmir Şubesi’nde düzenlenen sertifika törenine Şube Başkanı Hami Gürtunca ile THK Yönetim Kurulu üyelerinden Emel Ceyhun da katıldı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 'İstikbal Göklerdedir' sözünden yola çıkarak gençlere havacılık sevgisini aşılamaya çalıştıklarını dile getiren Şube Başkanı Hami Gürtunca, şöyle dedi:
"Bugün kurslarımıza katılan 125 öğrencinin sertifikalarını verdik. Gençlerimizin havacılık faaliyetleri konusundaki istek ve arzusu her geçen gün daha da artıyor. Yamaç paraşütü, model uçak yapımı kurslarına büyük ilgi var. Geleceğin genç kanatlarına, halkımızdan aldığımız destek ve yardımlarla gökyüzü ufkunu açarak, hepsinin başarılı birer pilot olma hayalleri için fırsat yaratıyoruz."
Uluslarası Hava Öğrenci Mübadelesi sınavlarında başarılı olan genç kursiyerler Sueda Sezen ve Ezgican Bulaç’ın Kanada’ya, Merve Güranç’ın ABD’ye, Egemen Çalık’ın Belçika’ya gitmeye hak kazandığı açıklandı. Genç kanatlar gidecekleri ülkelerin hava kuvvetlerine konuk olacak.

MO(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)