Özkan ARSLAN / İSTANBUL, () AYDIN Doğan Ticaret (İletişim) Meslek Lisesi’nden başarıyla mezun olan 92 öğrenci törenle diplomalarını aldı. Diploma töreni sonrası okul bahçesinde kep fırlatan öğrenciler mezuniyetin sevincini doyasıya yaşadı. 

2013-2014 eğitim-öğretim yılında mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için, Aydın Doğan Ticaret Meslek Lisesi spor salonunda tören düzenlendi. Törene, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Okul Müdürü Hakan Nazlı, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

VAKFIN YAPTIĞI EN KALİTELİ, EN İYİ VE EN VERİMLİ İŞLERDEN BİRİ

İstiklal Marşı'nın söylenmesi ve saygı duruşunun ardından törende bir konuşma yapan Aydın Doğan Vakfı (ADV) Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, “Sizler bizim için çok önemlisiniz. Aydın Doğan İletişim Meslek Lisesi, bence Aydın Doğan Vakfı’nın yaptığı en kaliteli, en iyi, en verimli işlerden bir tanesi. Gerçekten gurur duyuyorum. Biz bu başarıyı kendi başımıza yapmadık. Başarı sizlerle, ailelerinizle, öğretmenlerinizle ve Milli Eğitim'le birlikte oldu. Herkes el ele verince bir başarı yakalanabiliyor. Siz de bunu hayatta göreceksiniz. Hiçbir şey tek başına mümkün değil. Önemli olan, hep beraber, iyi bir amaca yönelik, disiplinli ve sürekli bir çalışma içerisinde olabilmek. Biz burada aynı inançla, aynı heyecanla her sene başladık ve her seneyi de gururla bitirdik dedi.

VAKIF AMACA YÖNELİK GİDERLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNU EĞİTİM İÇİN HARCAMAKTADIR

Vakıf olarak kaliteli eğitim için olanakları sunma gayreti içerisinde olduklarını belirten Fetvacı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Amacımız, medyanın etik değerlerine saygılı çağdaş liderlerin yetişmesine katkı sağlamak. Doğan ailesi ve Doğan Grubu'nun yakın ilgisi ve desteğiyle, Aydın Doğan Vakfı amaca yönelik giderlerin büyük çoğunluğunu eğitim için harcamaktadır. Siz de bu olanakları en iyi şekilde değerlendirdiniz ve bugün mezun oluyorsunuz. Sizi, öğretmenlerinizi ve bugüne ulaşmanızda size destek olan ailelerinizi kutluyorum. Sizleri sevgiyle kucaklıyor ve bu güzel gününüzde sizleri kurucumuz ve başkanımız Sayın Aydın Doğan, Aydın Doğan Vakfı ve şahsım adına kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılarınızın devamını diliyorum.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN YAPTIĞI BAŞARI SIRALAMASINDA BİRİNCİYİZ

Okul Müdürü Hakan Nazlı da, yaptığı konuşmada, öğrencileri tebrik ederek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı başarı sıralamasında, meslek liseleri arasında Türkiye birincisi olan okulumuz, bu başarısını son 3 yıldır LYS sınavlarında Sosyal Bilimler ve Türkçe testlerinde Türkiye birincisi olarak pekiştirmiştir. Okulumuz bugün geldiği nokta itibariyle ülkemiz ortalamasının üzerinde eğitim imkanlarına sahiptir. Bu noktaya gelmemizde, başta maddi ve manevi desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Aydın Doğan Vakfı ve Doğan Ailesi olmak üzere, tüm çalışma arkadaşlarıma, velilerimize, öğrencilerimize ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim dedi.

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜLEYİCİ DANS GÖSTERİSİ

Konuşmaların ardından, bayrak ve okul flaması devir teslim töreni yapıldı. Okul dans grubunun yaptığı gösterilerin ardından, okulu birincilikle bitiren Gazetecilik alanı öğrencisi Gülçin Kütahyalı, ikinci Radyo ve Televizyon Bölümü öğrencisi İlkim Emirler ve üçüncü Radyo ve Televizyon Bölümü öğrencisi Pınar Cabı’ya diplomaları verildi. Ayrıca, birinciye dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncüye tablet bilgisayar, ilk 10’a giren öğrencilere cep telefonu ve mezun olan tüm öğrencilere kalem hediye edildi.

Diploma töreninden sonra, okulun bahçesindeki amfi tiyatroda yerlerini alan öğrenciler, hep bir ağızdan mezuniyet andını okuyup keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadılar.