Sebile ÇETİN- Mehmet İNAN/BURSA, () - BURSA'daki Işıklar Askeri Hava Lisesi’nde, 156’ncı dönem mezunlarına törenle diplomaları verildi. Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk’ün katıldığı törende 140 öğrenci keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini yaşadı.
Işıklar Askeri Hava Lisesi’nde bu yıl 156’ncı dönem mezunu 140 öğrenci diplomalarını okulda düzenlenen törenle aldı. Tören öncesi okula gelen Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk tören mangası tarafından karşılandı. Okul Şeref Defterine günün anlam ve önemiyle ilgili görüşlerini yazan Öztürk’e daha sonra başarılı olan öğrencilerin aldığı ödül ve yayınlar tanıtıldı. Törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve aileler katıldı. Tören mangasının geçişi ile mezuniyet coşkusu başladı.
“GELECEĞİM SAVAŞLARINI HAVA VE UZAY GÜCÜNÜ YÖNETENLER KAZANACAK”
Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu, öğrencilere 5 yıl boyunca sadece akademik dersler değil yaşam tarzı da öğretildiğini söyledi. Dayıoğlu, öğrenilen değerlerin hayatın sonuna kadar kullanılacağını belirterek, şöyle dedi:
"Teknolojik gelişmeler göstermektedir ki geleceğin savaşlarını hava ve uzay gücünü yönetenler kazanacak. Şüphem yok ki sizler de Işıklar Askeri Hava Lisesi’nden aldığınız feyz ve donanımla geleceğin savaşlarında ülkemizin gurur kaynağı olacak ve ülke savunmasında çok önemli görevler üstleneceksiniz. Göklerde olduğu gibi fezada da sizi bekleyen yerinizi en kısa zamanda alacak ve ülke savunmasını atmosferin dışına taşıyacaksınız. Şehit kanlarıyla sulanan ay yıldızlı bayrağımızı uzayın derinliklerinde dalgalandırmadan, yüce milletimize, aziz Atamıza ve şehitlerimize borcumuzu ödemiş olmayacağız."
Ailelere seslenen Dayıoğlu, birçok elemeyi başarıyla geçen ve mezun olan çocukları ile gurur duymalarını istedi. Dayıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk’e de desteklerinden dolayı teşekkür etti.
"YILMADAN DEVAM EDECEĞİZ"
Radyasyona karşı koruma sağlayan kumaş üreterek TÜBİTAK tarafından genç araştırmacı ödülü alan ve Türkiye’yi ABD’deki yarışmalarda temsil edecek olan dönem birincisi Seyit Alp Herdem de, Türk silahlı kuvvetleri saflarına değerli komutanlar kazandıran bu okulun duvarlarına soluğunu katmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
Hava kuvvetlerin saflarına 14 yaşında genç dimağlar olarak katıldıklarını ifade eden Herdem, şöyle devam etti:
"Bizler ilk yıllardan bu yana kazandığımız havacılık kültürü ve temel değerler anlayışıyla hava harp okuluna hazır hale getirildik. Burada aldığımız eğitimi hava harp okulunda alacağımız eğitimle birleştirerek hava kuvvetleri bünyesinde vatanımıza ve milletimize kanımızın son damlasına kadar en iyi şekilde hizmet edeceğiz. Dünyanın en iyi lisesi olma hedefine doğru hızla ilerleyen okumuzda verilen eğitimi her alanda en iyi şekilde temsil etmek için var gücümüz ile çalıştık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere göklerde gösterdiği hedefimize ulaşabilmek amacıyla emin adımlarla yürüyen 156’ncı dönem mezunları olarak bu yolda yılmadan devam edeceğiz. Gökyüzündeki sarsılmaz güce yeni katılan akıncılar olarak cehdimizi ve gayretimizi esirgemeyeceğiz."
Herdem, ailenin sıcaklığını öğretmenlerinde ve arkadaşlarında bulduklarını kaydetti. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler diplomaları verildi. Dönem birincisi Herdem’e diplomasını Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk verdi.
BİR ÖĞRENCİ FENALAŞTI
Herdem’in Yaş kütüğüne adını çakmasının ardından öğrenciler yemin etti. Bu sırada bir öğrenci fenalaştı. Yere diz çöken öğrenciye sağlık ekipleri müdahale etti. Törene devam etmek isteyen öğrenci tekrar fenalaşarak yere diz çökünce bir asker ve doktor tarafından revire götürüldü. Tören geçişi ve selamlamanın ardından tören sona erdi. Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Öztürk’ün ayrılması ardından öğrenciler ellerindeki karanfilleri ailelerine fırlattı. Tören alanında halka yaparak marşlar ve Kazım Koyuncu’nun ‘İşte Gidiyorum’ şarkısını söyleyen öğrenciler keplerini havaya fırlattı. Genç havacılar tören sonrasında aileleri ile kucaklaştı.

FOTOĞRAFLI