BURSA'nın Büyükorhan İlçesi'ndeki Cumhuriyet Mahallesi'nde, muhtarlığına aday Ülkü Acar ile gelini Sebahat İlik arasındaki muhtarlık yarışı, ilçede belediye başkanlığı yarışını geride bıraktı.
Büyükorhan İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 2 dönem muhtarlık yapan Mustafa Acar, eşi 55 yaşındaki Ülkü Acar'ın mahalle sakinlerinden gelen istek üzerine eşinin bu göreve aday olmaması üzerine seçimlere katılmama kararı aldı. Aynı mahallede oturan ve geçen yıl ölen eşi Ulvi İlik'in kız kardeşi olan göremcesi Ülkü Acar'ın muhtarlığa aday olduğunu öğrenen  53 yaşındaki Sebahat İlik ise, "Görümcemden benim ne eksiğim var" diyerek muhtarlığa adaylığını koydu. Yapılacak seçimlerde, sandıktan çıkmak için kapı kapı dolaşan 3 çocuk annesi Ülkü Acar, şöyle dedi:
"Daha iyi hizmet için mahallemize kadın eli değmesi gerekiyordu. Aday olduğum için eşim bana saygı gösterip çekildi. Muhtarlık bizim ailemizin işi. Bu işi en güzel şekilde yapacağımı düşünüyorum. Gelinimizin aday olması ben şaşırttı. Hoşuma da gitti. Muhtarlık görevini eşimden alacağıma inanıyorum."
İki çocuk annesi Sebahat İlik ise, mahallerinin çok daha iyi hizmete layık olduğunu söyledi. Eniştesi, mevcut muhtar Mustafa Acar'ın bu işi yeterince yapamadığını belirten İlik, şöyle konuştu:
"Eşim geçen yakalandığı kanser hastalığı sonucu öldü. Eniştem eşini desteklemek için aday olmadı. Görümcem, muhtar olmak isteyince, bende göreve talip oldum. Benim ondan ne eksiğim var? Daha iyi hizmet vereceğimi düşünüyorum. Mahalle sakinleri de beni istiyor. O yüzden oylara talibim." 
Toplam 8 adayın muhtar olmak için yarıştığı 424 seçmenin bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşanacak muhtarlık yarışında, sandıktan kimin çıkacağı merak konusu oldu.

AK(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)