ÇANAKKALE’nin Gelibolu İlçesi’ndeki tersanede İsviçreli bir firma için yapılan 'Olıvıa' isimli, 63 yatak kapasiteli otel gemi, törenle denize indirildi.
Gelibolu Tersanesi’nde, 8 aylık bir sürede inşa edilen 60 metre boyunda, 20 metre genişliğinde, 940 dwt ağırlığındaki, 63 yatak kapasiteli otel geminin denize indirilmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gelibolu Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Özacar ile çok sayıda davetli katıldı.
Gelibolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aksoy törendeki konuşmasında, “Sıkıntılı dönemlerde bu tür işlerin zorluğunu denizcilik sektöründe olan çok iyi bilir. Aldığımız bir işi daha başarıyla ve yüzümüzün akıyla bitirmenin gururunu yaşıyoruz. İndirdiğimiz gemiyi deneme ve küçük eksiklikleri tamamlandıktan sonra sahibine teslim edeceğiz. Emeği geçen personelime ve bu mutlu günümüzde bizimle olan dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
İsviçreli firmanın dünya denizlerinde hizmet veren petrol arama platformundaki işçilerinin konaklaması için yaptırdığı öğrenilen otel gemi daha sonra alkışlar eşliğinde denize indirildi. Gemide, 24 saat hizmet verebilecek kapasitede bir mutfak, yemek salonu, spor salonları, eğlenme-dinlenme salonları, toplantı odaları ve çeşitli atölyeler bulunduğu öğrenildi.

DZ(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)