ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi’nde, Türkiye'nin değişik illerindeki Mevlevi derneklerinin üyeleri, gönüllülük esasına dayalı olarak vatan savunmasına katılan 57'nci Mevlevi Alayı'nı anmak için yürüdü.
Yöresel kıyafetli Mevlevi gönüllülerine, yürüyüş öncesi Gelibolu Mevlevihanesi’nin bahçesinde kurulan çadırda ikramda bulunuldu, dualar edildi. Duaların ardından konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Mevlevi üstadı Mustafa Özbağ da "Mevlevi Alayı'ndar sadece sancakları geriye kaldı. Hepsi vatanları için şehit oldu. Dünyanın en kahraman alayı olarak anıldı. Bu kardeşlik yürüyüşümüz, vatana, millete, insanlara olan sevgimizi saygımızı göstermek içindir" dedi.
Konuşmaların ardından, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen 57'nci Mevlevi Alayı’nı Anma Yürüyüşü ilahiler eşliğinde başladı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüşe, Meriç Tunç da Seyit Onbaşı'yı temsilen Meriç Tunç da sırtında mermisiyle katıldı. Yürüyüş Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitliklerde sona erdi.

DZ(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)