Mahir ALAN/ TUT,(Adıyaman),() - ADIYAMAN'ın Tut İlçesi'nde, geleneksel olarak yapılan 'Yamaç Paraşütü ve Hava Sporları Şenliği'nde sporcular, şiddetli rüzgar nedeniyle uçuşu gerçekleştiremedi.
Geleneksel hale gelen 'Yamaç Paraşütü ve Hava Sporları Şenliği' Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş, Tut Belediye Başkanı CHP'li Cemal Avcı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Demirtaş, kurum müdürleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Şenlik kapsamında, ilçe girişinde başlayan kortej yürüyüşü, Çınar Meydanı'nda son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Vali Demirtaş, "İlimizin bütün zenginliklerini tanıtmak için bir organizasyon kurduk. Bu Türkiye'de birkaç ilde yapılıyor. Bundan sonra biz de yapacağız. Bütün zenginliklerimizi hem Türkiye'ye hem de dünyaya tanıtacağız. Tut ilçesindeki doğal yapı, yamaç paraşütü uçuşları için müsait. Daha önce burada başarılı deneme uçuşları yapıldı. Bu uçuşların şenliğe dönüştürülmesi, Tut'un sahip olduğu doğal güzelliklerin turizme kazandırılmasında büyük önem taşıyor" dedi.
Konuşmanın ardından halk oyunu ekipleri tarafından gösteriler sergilendi. Gösterilerin ardından Tut ilçesine Türkiye’nin değişik illerinden gelen yamaç paraşütü ve hava sporları tutkunları çıktıkları Hacı Mehmet Dağı'nda, şiddetli rüzgar nedeniyle uçuşu gerçekleştiremedi. 

MA (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)