KÜTAHYA’nın Gediz İlçesi’nde, Ocak ayının sonuna doğru gelinmesine rağmen beklenen yağmurların yağmaması üzerine çiftçiler, yağmur duasına çıktı.
Gediz Belediyesi ve sivil toplum örgütleri işbirliği ile kurak geçen mevsim nedeniyle Gediz Adnan Menderes Yaşam Parkı’nda 'yağmur duası' yapıldı. Uzun süreden bu yana  köy ve beldelerde yapılan yağmur duaları ardından, ilçe merkezinde kapsamlı yağmur duası düzenleneceğini duyan binlerce çiftçi Gediz Adnan Menderes Yaşam Parkı’na akın etti.
Gediz Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Müftüsü Mehmet Ali Değirmenci, Ulucami imamı Ahmet Akşen ve din adamlarının hazır bulunduğu yağmur duası, parkta topluca kılınan öğle namazı ardından gerçekleştirildi. Gediz merkez ve çevre köylerde tarım ve hayvancılıkla uğraşan kadın, erkek ve çocuklarla birlikte yaklaşık 5 bin çiftçinin katıldığı yağmur duası öncesi Kuran okundu.
Yağmur duası hakkında bir konuşma yapan Gediz Ulucami İmamı Ahmet Akşen, yıllar boyu İslam geleneklerinde yer edinmiş olan yağmur duasının kabul olması için tüm Müslümanlar’ın birbirini sevgiyle kucaklaması gerektiğini söyledi. İmam Akşen’in bu isteği üzerine toplananlar birkaç dakika birbiriyle kucaklaştı.
Daha sonra imamlar çarafından sırayla yağmur duaları edildi. Çiftçilerden kimisi ellerini gökyüzüne, kimisi de yere doğru açarak yağmur duasına katıldı. Yağmur duası ardından tüm katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.