KÜTAHYA'nın Gediz İlçesi'nde, ilçedeki çöplerin toplandığı alanda ilk belirlemelere göre metan gazının sıkışması sonucu yangın çıktı. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu yangın söndürüldü.
Hacıbaba Mahallesi yakınlarında bulunan 20 dönümlük çöplük alanında, bugün saat 13.30 sıralarında, ilk belirlemelere göre metan gazı sıkışması sonucu yangın çıktı. Çöplüğün bulunduğu bölgeden yükselen alev ve siyah dumanlar, vatandaşlar arasında bir süre tedirginlik yarattı. İhbar üzerine itfaiye ekipleri bölgede çalışma başlattı. Çöplük yakınlarında bulunan ve kaçışan sokak köpeklerini, olası bir olumsuzluğa karşı vatandaşlar bölgeden uzaklaştırdı. Gediz Belediyesi itfaiye ekiplerinin 4 araçla başlattığı çalışmalar, 2 saat sürdü. Alevler, çevredeki orman ve ekili alanlara sıçramadan söndürüldü. Ölen ve yaralanan olmadı.
Öte yandan, ilçeye bağlı Yunuslar Köyü'nde Ali Çelik'e ait samanlıkta yangın çıktı. Yangına Gediz ve Eskigediz belediye itfaiyeleri ile Orman İşletme Müdürlüğü'nden 5 araç müdahale etti. Çevre binalara sıçramadan kontrol altına alınan ve elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında, 12 bin liralık maddi hasar oluştu. Her iki yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAF