İZMİR, () - İZMİR'deki Gediz Üniversitesi'nde, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciası nedeniyle bahar festivali kapsamındaki tüm etkinlikler iptal edildi. Aralarında yabancıların da yer aldığı gençler matem rengi siyah giysilere büründü, yüzlerine kömür karaları sürüp madenci bareti takarak facia kurbanlarını andı.
Soma'daki maden faciası Gediz Üniversitesi'ni de yasa boğdu. Üniversitede düzenlenen bahar şenliği GedizFest heyecanı, yerini hüzne bıraktı, Mazhar Fuat Özkan konseri ve diğer tüm etkinlikler iptal edildi. Gençler, siyah giysiler içinde derslere katıldı. Kimileri yüzlerine kömür karası sürdü, baret taktı, hayatını kaybeden madenciler için gözyaşı döktü. Gediz'in 74 ülkeden yabancı öğrencileri de yaşanan acıyı paylaştı, hep birlikte saygı duruşunda bulunuldu, lokma döktürülüp dualar edildi.
Üniversiteliler, siyah kıyafetleriyle kampüste bedenleriyle 'Soma' yazısı oluşturdu. Onları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Batar da yalnız bırakmadı. Prof. Dr. Güneş, ölenlere rahmet, yaralılara şifa, yakınlarını kaybedenlere de başsağlığı diledi, "Yanıbaşımızdaki Soma'dan gelen acı haberle yüreğimiz yandı, milletimizin başı sağolsun" dedi.

AÖ(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)