Geçmişi silmek mümkün mü?
Ah aşk! demiş şair…

Hepimiz hayatımızda aşkın büyüsüne kapılıp sonsuza dek bu hisle yaşayacağımıza inanmışızdır değil mi?

Ama maalesef aşk da her güzel şey gibi sonu olan ve etkisi zamanla geçen bir duygu.

Aşkın sonsuz olduğunu söyleyenlere saygı duyuyorum. Ancak dövme işlemlerinde eski sevgililerinin isimlerini sildirmek isteyen kişilerin oranını bildiğim için sizin gibi düşünenlerin sayısının az olduğunu söylediğim için lütfen bana kızmayın.

Her ne nedenle olursa olsun dövmeler çok büyük istekle yaptırılıyor. Ancak geçen zaman bazı kişilerin dövmelerinden sıkılmasına ve sonuçta kurtulmak istemesine neden oluyor. İşte bu gibi durumlarda uyguladığımız dövme silme işlemi gerçekten faydalı.

KİMLER DÖVE SİLME İŞLEMİ YAPTIRABİLİR?

Dövmesini sildirmeye karar veren herkes bu işlemi yaptırabilir.

Kullanılan lazerler, deriye zarar vermeden renkli pigmentlere ulaşıp, lazeri emerek, ses ve ışıkla pigmentlerini parçalar.

Yine karbon bazlı losyon ile uygulanan Q Switch Spectra Lazer dövme silmede en etkili teknolojilerden biridir. Cihaz fototermal bir etki yaparak cildin yenilenme sürecini harekete geçirip, her renk dövmeyi yok eder.

Bu işlem 6-8 hafta aralıklarla yapılabiliyor.

Silmenin ardından deri yüzeyinde oluşan kabuklanma 3-4 gün içerisinde düzelir ama deri altında tetiklenmiş olan boyanın vücuttan atılma işlemi devam eder. Ve silme 5-10 seansta tamamlanır.

 

DÖVMENİN BELİRLİ KISIMLARI SİLİNEBİLİR Mİ?

Evet, dövmenin içerisinde herhangi bir desen ya da yazı silme işlemi yapılabilir. Lazerle yapılan silme işleminde çoğunlukla kalıcı bir leke ya da iz kalmaz.

Ağrı olur mu diye sorduğunuzu duyar giyim. Hayır, genelde dövme silme işleminde ağrı oluşmaz. Yine de istenirse ağrı hissini azaltmak için anestetik kremle uyuşturma ya da soğuk hava ile ağrı hissi azaltılabilir.

Son olarak bu işlem sonrasında;

- Lazerle silinen alana düzenli aralıklarla buz kompresi yapın.

- Doktorunuzun önerdiği kremi tedavi alanına uygulayın.

- 2 gün sıcak su, sauna, buhar banyosu gibi uygulamalardan uzak durun.

- İşlem sonrası deride kabuklanma oluşmuş ise düzelinceye kadar denize veya havuza girmeyin.

Geçmiş olsun…
Posta Gazetesi:  Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu