KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'ndeki Bilgi İlkokulu’na, yaşları 15 ile 17 arasındaki yaklaşık 200 Suriye uyruklu öğrencinin getirilmesiyle ilgili çalışma başlatılması üzerine başlayan gerginlik, bu uygulamanın ertelendiğinin açıklanmasıyla son erdi. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, tepkili velilerin düşüncelerini aktardığı Kocaeli Valisi'nin başka bir alternatif bulunacağını bildirdiğini söyledi.
Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Bilgi İlkokulu'na, yaşları 15 ile 17 arasındaki Suriye uyruklu çocukların kaydedilmesi ile ilgili okulda çalışma başlatılmıştı. Burada 6 ile 13 yaş arasındaki çocuklarının eğitim- öğrenim gördüğünü, oysa okula bu yaş grubunun çok üzerinde 15-17 yaş grubunda Suriyeli çocukların getirilmesiyle sorunlar çıkacağını söyleyen veliler, bu duruma karşı çıkmış, okul önünde yapılan gösteriye de polis müdahale etmişti. 
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, dün Bilgi İlkokulu'na giderek burada velilerle görüştü. Veliler, 15- 17 yaş grubundaki çocukların kendi çocuklarına her türlü zarar verebileceklerini, endişelerinin bundan kaynaklandığını belirtti. Velilerin bu endişelerini Kocaeli Valisi'ne aktaran Haydar Akar, Vali Ercan Topaca'nın başka bir alternatif aradıklarını, bu okula Suriyeli öğrencilerin yerleştirilmesinden vazgeçildiğini söylediğini bildirdi.
Bu gelişmeler üzerine çokan olaylar nedeniyle bir süredir okul önünde nöbet tutan Çevik Kuvvet ekipleri de buradan ayrıldı.

BK(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)