YAKLAŞIK 150 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Türkiye'nin ilk Bilişim Vadisi'nin Gebze Muallimköy'de kurulmasının kesinleşmesi ilçede sevinç yaşattı. 
Sanayi kuruluşlarının yoğunluğu nedeniyle halen en fazla göç alan yerleşim birimlerinin başında gelen Gebze'de, Bilim Vadisi heyecanı yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yaklaşık 150 bin kişiye istihdam sağlayacak Bilişim Vadisi'nin kurulacağı Gebze Muallimköy'de çalışmaların başladığını açıklaması tüm dikkatleri buraya çevirdi. Şu anda TÜBİTAK, TSE, TÜSSİDE, Yüksek Teknoloji Enstitüsü gibi birçok stratejik ve kritik kurum ve kuruluşları bünyesinde barındıran, Gebze Orhangazi İzmir Otoyolu'nun en önemli geçiş güzergahı ve Körfez Köprüsü ile ulaşım imkanları daha da zenginleşen Gebze, aynı zamanda TEM, D-100 Karayolu'nun da geçiş güzergahı. Sabiha Gökçen Havaalanı'na 15 dakika mesafede bulunan Gebze, ayrıca Yüksek Hızlı Tren hattı, Eksihisar-Yalova Topçular feribot hattı iskelesine de ev sahipliği yapıyor. 
420 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, geçtiğimiz günlerde Bilim Sanayi ve Tekneloji Bakanı Fikri Işık'ın da çalışmaların hızla ilerlediğini bildirdiği Bilişim Vadisi ile ilgili şunları söyledi:
"Burası büyük bir alan. 420 futbol sahası büyüklüğünde bir alan. 150 bin kişinin istihdamının sağlanacağı bölge. Gebze bölgesi 9 adet organize sanayi bölgesi olan bir yer. Aynı zamanda TÜBİTAK, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve TÜSSİDE'nin burada oluşu Bilişim Vadisi'yle birlikte bütünleştiği zaman teknoparklarla, inovasyonların, prototiplerin oluşması anlamında önemli bir yer haline gelecek. Üniversite hayatından beri yetişen gençlerin de ileride istihdam halinde devam etmesini sağlayacak." 
BAKAN BİR AN ÖNCE BİTMESİNİ İSTİYOR
Bu yatırımın çok hızlı bir şekilde gerçekleşmesini istediklerini söyleyen Köşker, burada yerel yatırımcıların, ar-ge yapan firmaların teknoparklar yerine bilişim vadisinde ilerlemelerinin daha hızlı olacağını, hükümetin vermiş olduğu avantajlarla kendi avantajlarını birleştirmek suretiyle kısa sürede daha çok faaliyet yapacaklarına inandığını söyledi. Köşker, "2015 yılına kadar alt yapı çalışmaları devam edecek. Bu uzun bir süreç. 5-10 yıl içersinde istediğimiz yerlere geleceğine inanıyoruz. Sayın bakanımız Fikri Işık geçmiş dönemde başlayan bir çalışmayı ekibiyle hareket ederek bir an önce bitmesini istiyor. Coğrafi yapıdan dolayı Türkiye'nin 12 yılda katettiği yolu göz önüne alırsak setler ortadan kaldırıldğı sürece yabancı yatarımcıların da gelmemesi için bir sebep yok. Burası Gebze'ye çok ciddi katkılar sağlayacaktır." dedi.

FOTOĞRAF